BOX OFFICE. POEZIA

834 vizualizări
Citiți în 1 minut

Argument

Macro-grupajul revistei noastre întrunește optsprezece dintre, la ora actuală, cele mai îndrăgite (încă) tinere voci poetice autohtone. Publicarea versurilor acestora laolaltă coincide cu vechiul nostru deziderat de a alcătui în răstimpuri mini-panorame ale poeziei prezentului, deconspirând pe filieră lirică un Zeitgeist parcă tot mai greu de prins în chingile teoriei. Astfel, ne bucurăm că la invitația noastră au răspuns nouă poeți și tot atâtea poete, nu mai puțin că sunt reprezentate, din punctul de vedere al provenienței autorilor, majoritatea regiunilor țării, la care se adaugă Basarabia.

Vă invităm, așadar, la un tur de forță al poeziei românești contemporane menit să demonteze prejudecata – pe cât de răspândită, pe atât de ridicolă – potrivit căreia „astăzi, toți tinerii scriu la fel”.

Mihók Tamás

Ion Buzu

Mădălina Căuneac

Teodora Coman

Ioan Coroamă

Andrei Doboș

Andrei Dósa

Gabi Eftimie

Teona Farmatu

Cristina Ispas

Dmitri Miticov

Vlad Moldovan

Simona Nastac

Radu Nițescu

Florentin Popa

Moni Stănilă

Ioana Iuna Șerban

Alexandru Vakulovski

Gabriela Vieru

Mihók Tamás (1991, Oradea) este poet bilingv, traducător literar, redactor de carte și redactor-șef adjunct „Familia”. A absolvit Literele orădene. A studiat la ELTE Budapesta timp de doi ani, ca bursier. Din 2019, doctor în litere (coord.: Al. Cistelecan, UMFST Târgu Mureș). Autor a șase volume de poezii (patru în română, două în maghiară) și al studiului Bihorul poetic postbelic. O perspectivă critică asupra liricii româno-maghiare. A tradus texte din peste șaptezeci de autori, publicându-le în reviste, antologii respectiv volume individuale. A susținut lecturi publice atât în țară, cât și în orașe din Ungaria, Anglia, Germania, Belgia, Scoția, Lituania și Polonia. Poemele lui pot fi citite în limbile engleză, franceză, italiană, spaniolă, suedeză, polonă, croată, greacă și hindi.

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „BOX OFFICE. POEZIA”