La Pragul Vaida continuă seria de lecturi indoor!
Ediția a paisprezecea a clubului de lectură orădean îi are invitați pe poeții Teodora Coman și Alexandru Potcoavă. Evenimentul va avea loc miercuri, 30 octombrie, de la ora 19:00, în sala mare a cafenelei Moszkva. Moderator: Mihók Tamás. Gazde: Mircea Pricăjan, Anca Zaharia, Radu Bejan.
Mulțumită Librăriei Cărturești Oradea, la fața locului vor putea fi achiziționate volume de poezie și proză contemporană, inclusiv cele ale protagoniștilor serii. Participarea la eveniment este gratuită și se face, preferabil, pe bază de rezervare prin trimiterea unui mail cu numele celor interesați la adresa: pragul.vaida@gmail.com.
Clubul de lectură Pragul Vaida încurajează manifestarea critică a publicului, însă atacurile la persoană nu vor fi tolerate.
Un eveniment Revista de cultură „Familia” în colaborare cu Revista „Golan” și ancazaharia.ro. Parteneri PV#13: Moszkva Café, Cărturești Oradea, Facultatea de Litere a Universității din Oradea.
Despre invitați:
Teodora Coman (n. 1976), poetă, traducătoare, cronicar, redactor al revistei Poesis internațional, cadru didactic. A publicat volumele de poezie: Cârtița de mansardă (2012), foloase necuvenite (2017), soft guerilla (2019), Lucy (2021) și piesă de rezistență (2023), majoritatea fiind foarte bine primite de critica literară.
Alexandru Potcoavă s-a născut în 1980 la Timișoara. Autor al volumelor: alexandru potcoavă iar bianca sta-n alex (poezie, 2001), Pavel și ai lui (roman, 2005), Șoimii patriei trebuie să fie întotdeauna veseli! (roman, 2011), Ce a văzut Parisul (proză scurtă, 2012), Într-o zi nu ne vom mai recunoaște (poezie, 2016), Viața și întoarcerea unui Halle (roman, 2019). Tradus în engleză, franceză, germană, italiană, maghiară, croată, slovacă, turcă, greacă și ebraică; inclus în mai multe antologii autohtone. Membru PEN Club România.
Despre cel mai recent volum de versuri semnat Teodora Coman, intitulat ,,piesă de rezistență” și publicat la Editura Nemira, în 2023, poeta și editoarea Svetlana Cârstean spune: ,,O carte de care era nevoie și care era firesc să vină. O carte a corpului, a ajustărilor lui și a presiunii aferente, a obsesiei și disciplinei. A ieșirii din minte, din cap. Teodora Coman e într-o căutare continuă a propriei identități, căutare pe care aici o duce la un alt nivel. Identitate umană, feminină, poetică, ideologică. În sala de fitness, în zgomotul respirațiilor, pe ritmul sec al numărătorii, într-un set-up standard, gantere, apă, trainer, alături de alte corpuri seduse de efort, mintea ar trebui să tacă. Să lase corpul să execute. Pentru o poezie conceptuală ca a Teodorei asta poate fi provocarea maximă.”