/

Antal Balázs și Ozsváth Zsuzsa la V.O.S. #9

ediție bilingvă de performance poetic

178 vizualizări
Citiți în 2 de minute

La o săptămână după V.O.S. #8, vă invităm la o nouă seară de performance poetic, de data aceasta în grădina centrului cultural-spiritual Posticum.

Ediția a 9-a se anunță bilingvă și îi va avea în centru pe poeții maghiari Antal Balázs și Ozsváth Zsuzsa. Poemele și dialogul dintre cei doi protagoniști vor beneficia de traducerea românească a lui Mihók Tamás.

Evenimentul organizat de Revista de cultură „Familia” în colaborare cu Revista „Golan” și ancazaharia.ro va avea loc în data de 13 august, de la ora 19:00.

Parteneri V.O.S. #9: Posticum, Cărturești Oradea, Litere UO

Despre invitați:

Ozsváth Zsuzsa s-a născut în 1992 la Oradea. Poetă, artistă vizuală. Licențiată în Arte vizuale/Grafică la Oradea și, de asemenea, Teatrologie la Cluj-Napoca. A participat la proiectele literare și de teatru ale mișcării Oradea Vie. Membră a Uniunii Scriitorilor Maghiari Tineri (FISZ). Autoarea volumului „Előző részek” („Părți anterioare”, FISZ, 2020). În cursul lunii august îi va apărea cel de-al doilea volum, intitulat „A kötelező letérőnél forduljon” („La ieșirea obligatorie virați”).

Antal Balázs s-a născut în 1977 la Ózd (Ungaria). Este poet, prozator, profesor, critic și istoric literar. A studiat la Nyíregyháza (Mestecănești), apoi la ELTE Budapesta. A obținut titlul de Doctor în Litere la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Fost membru al redacțiilor „A Vörös Postakocsi” și „Műút”. În prezent, predă la Universitatea din Nyíregyháza (Mestecănești) și la Universitatea Creștină Partium din Oradea. Autor al mai multor volume, dintre care cel de poezie: „Vad” („Sălbatic”, 2017). Membru JAK (Cercul literar „József Attila”) și E-MIL (Liga Scriitorilor Maghiari din Transilvania).

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Pragul Vaida”