/

Cosmin Perța și Lena Chilari la Vaida Outdoor Sessions #10

133 vizualizări
Citiți în 3 de minute

Doi dintre cei mai apreciați poeți-performeri de spoken word autohtoni vin la începutul primei luni de toamnă la Oradea, la Vaida Outdoor Sessions!

Show-ul sincretic al lui Cosmin Perța și al Lenei Chilari va avea loc în minunata grădină a Casei Darvas-La Roche (Muzeul Art Nouveau) duminică, 1 septembrie, de la ora 16:30 (open gates: 15:30). Gazde: Mihók Tamás, Anca Zaharia, Radu Bejan.

La fața locului, Cărturești Oradea va fi prezentă cu o selecție de volume și antologii de poezie contemporană, precum și Ristretto cu băuturi reci de sezon.

Intrare liberă. Loc pe scaun pentru primele 30 de rezervări confirmate: pragul.vaida@gmail.com.

Eveniment organizat de Revista de cultură „Familia” în colaborare cu Revista „Golan” și ancazaharia.ro. Parteneri: Oradea Heritage, Cărturești Oradea, Litere UO, Ristretto.

*

Cosmin Perța (n. 1982, Vișeu de Sus, jud. Maramureș) este poet, prozator, eseist – unul dintre scriitorii de referință ai douămiismului. A absolvit Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Și-a continuat studiile la Universitatea din București cu un master în literatura contemporană, obținând ulterior titlul de doctor cu o lucrare despre literatura fantastică est-europeană. A publicat mai multe romane și volume de eseuri, povestiri și poeme. Fragmente din opera sa poetică au fost traduse în 16 limbi. În 2012 i s-a decernat premiul „Tânărul prozator al anului” pentru romanul Teofil și Câinele de lemn. Volumul de poeme Cântec de leagăn pentru generația mea i-a adus premiul revistei Observator Cultural, iar romanul Arșița, Premiul agentiadecarte.ro. În prezent este lector la Universitatea Hyperion din București. Organizator SWORDS (spectacole de spoken word la Control Club București).

Lena Chilari (n. 1995, Pepeni, raionul Sângerei, Rep. Moldova) a absolvit Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Câștigătoare a premiului „Regele dimineții” al Concursului de debut „Alexandru Mușina”, a debutat în 2020 cu volumul o cană de noviciok la bătrânețe. În 2024 îi apare la Casa de Editură Max Blecher volumul Ludmila răstoarnă munții. Organizează lecturi și întâlniri literare în pubul Insomnia din Cluj-Napoca.

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Pragul Vaida”