/

Bogdan Tiutiu, Orlando Balaș și Mihók Tamás la Vaida Outdoor Sessions #1

performance poetic

365 vizualizări
Citiți în 5 de minute

Vaida Outdoor Sessions, seria de evenimente estivale marca Pragul Vaida, debutează în grădina de vară MA Hub (I.C. Brătianu 58A, Oradea) pe 17 iunie, de la ora 19:00 (open gates: 18:00). Invitații primei ediții sunt Bogdan Tiutiu (spectacol poetic audio-vizual), Mihók Tamás (poezie) și Orlando Balaș (poezie), lecturile ultimilor doi fiind acompaniate de soundurile lui Denis Matiuț. Intrarea este liberă, iar pentru susținerea pe termen lung a proiectului, participanții la eveniment sunt încurajați să facă o donație minimă, aproape simbolică, de 5 ron. Grație Librăriei Cărturești Oradea, doritorii vor putea achiziționa la fața locului volumele celor trei poeți.

Vaida Outdoor Sessions este o coproducție Revista de cultură „Familia”, Revista „Golan” și ancazaharia.ro. Față de edițiile clubului Pragul Vaida cu caracter de cenaclu, VOS propun publicului larg spectacole sincretice pornind de la poezia contemporană. Toate lecturile vor fi anunțate pe pagina de facebook Pragul Vaida, precum și pe site-urile partenere.

Bogdan Tiutiu (1987, Turda) a debutat în 2017 cu volumul Sundial la frACTalia, editură care îi publică, în 2020, și a doua plachetă, intitulată Grădinile Neumarkt și alte poeme. Laureat al premiului pentru debut oferit de cenaclul Nepotu’ lui Thoreau și nominalizat la premiul Tânărul Poet al Anului din cadrul Galei Tinerilor Scriitori (2017). Prezent în antologia de ecopoezie universală A ránk bízott kert (Grădina care ne-a fost încredințată, Editura Prae, 2021, Ungaria). Este implicat în diverse proiecte muzicale experimentale și își dorește să trăiască în satul Sub Piatră din Munții Apuseni.

Orlando Balaș (1971, Oradea), scriitor, cadru universitar. Autorul volumelor: Borderline (versuri, 1995), Reprezentări ale feminității în eposul germanic medieval (studiu literar, 2007), Limba germană. Simplu și eficient (educațional, ediții între 2004-2021), Limba germană. Exerciții de gramatică și vocabular (educațional, ediții între 2005-2020), Tanuljunk németül. Nyelvtani és szókincsfejlesztő gyakorlókönyv (educațional în limba maghiară, 2008), Terra 2.0 (versuri, 2021), Incomod (teatru, 2021). Ecologist, activist civic.

Mihók Tamás (1991, Oradea), poet bilingv, traducător literar, redactor de carte și redactor-șef adjunct al revistei de cultură „Familia”. A absolvit Literele orădene. A studiat la ELTE Budapesta timp de doi ani, ca bursier. Din 2019, doctor în Litere (coord.: Al. Cistelecan, UMFST Târgu Mureș). Autor a șase volume de poezii (patru în română, două în maghiară) și al unui studiu de istorie literară despre poezia bihoreană. A tradus texte din peste șaizeci de autori, publicându-le în reviste, antologii respectiv volume individuale. A susținut lecturi publice atât în țară, cât și în orașe din Ungaria, Anglia, Germania, Belgia, Scoția, Lituania și Polonia. Selecții din poemele lui pot fi citite în peste zece limbi. Câștigător a numeroase burse și rezidențe literare și a câtorva premii.

Denis Matiuț (1996, Timișoara), muzician, nume cunoscut în scena underground orădeană. Instrumentist polivalent, a început să studieze muzica de la 7 ani (contrabas) și cântă la chitară, tobe și pian. Are un repertoriu diversificat, trecând pe parcursul anilor prin mai multe formații și având diferite colaborări, participând la proiecte alternative pop-rock, metalcore sau de muzică electronică. În prezent, compune și produce drum and bass sub pseudonimul O’Den. Trăiește în Oradea.

Parteneri proiect: Cărturești Oradea, Facultatea de Litere a Universității Oradea, Zaleco, Silviu Filip

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Pragul Vaida”