Concurs de proză pentru copii

Sunt invitați să participe scriitori deopotrivă consacrați și debutanți. Zece texte câștigătoare vor fi publicate în volum: în România, Ungaria și Slovacia. De asemenea, autorii câștigători vor primi și un premiu în valoare de 200 euro.

1804 vizualizări
Citiți în 4 de minute

În efortul comun de a scoate la suprafață cele mai ardente probleme cu care se confruntă tinerii de astăzi și în încercarea de a le oferi soluții, Proiectul TIME (Together In the Middle of Europe) reunește trei edituri: Editura Casa din România, Zeleny Kocúr din Slovacia și Cerkabella Könyvek Kft din Ungaria – care vor colabora la crearea unei antologii literare denumite simbolic „Hora”.

În Horă vor intra câte 10 autori și 10 ilustratori din cele trei țări, care vor aborda prin texte literare și ilustrație artistică sentimentele tinerilor (10-14 ani): anxietățile și nesiguranțele, grijile și neliniștile lor, care prin cadența regulată a dansului în cerc, prin colaborare, ajustare și armonizare cu ceilalalți pot fi aplanate sau soluționate.

TIME este un proiect literar și artistic internațional în cadrul căruia 30 de scriitori, 30 de ilustratori și 12 traducători vor colabora pentru crearea antologiei literare, ca urmare a numeroase întâlniri profesionale și personale, lucrări de creație comune și expoziții itinerante. Hora – acest semn al diversității, colaborării și reintegrării – va fi publicată în cele trei limbi ale țărilor participante dar și în 2 limbi de circulație internațională pentru a ajunge la un public și mai larg din Europa și din lume.

Despre concurs:

În cadrul concursului de literatură vom căuta povestiri scurte de maxim 5.000 de caractere, adresate copiilor de 10-14 ani, care vor aborda într-un mod artistic simbolismul horei: o poveste despre colaborare și sprijin, despre nevoia de a te acorda la celălalt, de a respecta ritmul jocului și de a contribui la binele comun.

Membrii juriului literar sunt:

Sînziana Popescu – prozatoare și autoare de teatru pentru copii și tineret, creatoarea seriei fantasy Andilandi;

Mircea Pricăjan – scriitor, traducător, redactor-șef al revistei de cultură Familia;

Bianca Mereuță – fondatoarea grupului „Ce le citim copiilor” și a casei editoriale „Signatura”.

Și un grup de elevi din Oradea.

Participanții la concurs pot fi autori aspiranți, debutanți sau publicați, iar participarea nu va fi anonimă în etapa jurizării.

Așteptăm textele voastre la adresa de mail: proiecte@edituracasa.ro începând de astăzi 15 februarie și până în 31 martie.

Juriul va selecta cele mai bune zece texte care vor fi incluse în antologia internațională până pe15 aprilie 2023. 

Autorii câștigători vor primi și un premiu în valoare de 200 euro.

Vom publica evaluarea juriului și lista câștigătorilor pe 15 aprilie 2023 aici, precum și pe pagina de Facebook TIME – Together in the Middle of Europe.

Ne puteți urmări pe Facebook și Instagram.

Cele mai recente din „Știri și anunțuri”