Lansare „Orașul covoarelor” de Constantin Buduleci

@Cărturești Oradea

398 vizualizări
Citiți în 3 de minute

Revista de cultură Familia vă invită sâmbătă, 18 martie, de la ora 18:00, la lansarea celui mai recent volum de poeme semnat de Constantin Buduleci, Orașul covoarelor, apărut în 2022 la Editura Tracus Arte.

Evenimentul va avea loc în Librăria Cărturești din Lotus Center, Oradea.

Invitați alături de autor: Mihók Tamás și Radu Bejan

Lansarea se va încheia cu o sesiune de autografe.
Vă așteptăm cu drag!

*

Constantin Buduleci (n. 1979, Cisnădie) a debutat în poezie cu volumul „Clinchet” (2013) și în proză cu romanul „Recuperarea” (2015). Doi ani mai târziu a urmat romanul „Tunelul din Heltau”. A publicat proză în revistele „Iocan” și „Viața medicală” și versuri în revistele „Oglinda literară”, „Revista de povestiri” și „OPT motive”. În 2016, a luat Premiul I pentru proză acordat de Revista „Dor de Dor” (Călărași). A participat, în 2019, la cursul de scriere creativă ținut de Florin Iaru și inițiat de Casa de cultură din Cisnădie, iar în 2020 & 2021 la Atelierele „Mornin’ poets” coordonate de Simina Diaconu și Andrei Zbîrnea. Scrie cronică literară în revista „Planeta Babel”. De profesie este economist.

„Cel puțin o dată pe deceniu apare câte o carte (de regulă de teorie literară) care ne anunță că poezia a murit. Constantin Buduleci ne demonstrează empiric, cu ardelenească temeinicie, contrariul: poezia e la fel de vie ca întotdeauna – și încă mai are forța de a contrage în sine destinul unei întregi comunități. Se poate rezuma în poezie, așa cum o face remarcabil Buduleci, destinul unui întreg oraș, de la fondare până azi. Cu toate revoluțiile & războaiele majore prin care a trecut. Cu puzderie de detalii & anluminuri, ca-n covoarele Cisnădiei (…) Monografie lirică a unei comunități, cartea lui Constantin Buduleci e așadar și un manifest despre forța vitală a poeziei. Și merită salutat ca atare cu toată căldura.” (Radu Vancu)

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Știri și anunțuri”