Editura Publisol lansează seria „Carol al II-lea – Între datorie și pasiune. Însemnări zilnice (1904-1951)”

Editura Publisol aduce în atenția publicului iubitor de istorie și nu numai noua ediție integrală a „Însemnărilor zilnice (1904-1951)” ale regelui Carol al II-lea, un prețios izvor istoric privind viața celui mai controversat reprezentant al monarhiei române.

906 vizualizări
Citiți în 2 de minute

Colecția cuprinde șase volume, atent îngrijite de Marcel-Dumitru Ciucă și Narcis Dorin Ion. Primul volum din serie – Carol al II-lea – Între datorie și pasiune. Însemnări zilnice (1904-1939) are 712 pagini, care includ și o coală foto de 8 pagini, și apare în decursul lunii ianuarie.

Pendulând între datorie și pasiune, ultimul suveran al României Mari ne dezvăluie în amplul său jurnal resorturile intime ale vieții sale publice și private. Însemnările de tinerețe (1914, 1916, 1918, 1929, 1930) sunt marcate de pătimașele sale iubiri și de eroinele sufletului său – Ella Filitti, Zizi Lambrino și Elena Lupescu –, în timp ce notațiile zilnice de după 1937 ne dezvăluie un rege profund implicat în cele mai variate aspecte ale vieții României interbelice: politică, societate, armată, administrație, cultură. Substanța densă a acestui prim volum este circumscrisă anilor 1937-1939, perioadă alertă și de mari transformări în istoria Europei. În acest context, regele Carol al II-lea instaurează în România regimul de autoritate monarhică, în încercarea de schimbare radicală a sistemului politic și administrativ, așa cum a conceput-o alături de colaboratorii săi apropiați. În paralel, jurnalul reține toate aspectele vieții unui suveran care, în intimitatea familiei și a prietenilor, își urmează cotidian pasiunile care l-au făcut celebru în epocă.” Narcis Dorin Ion.

Primul volum din seria celor șase „Carol al II-lea – Între datorie și pasiune. Însemnări zilnice (1904-1951)” este disponibil pe site-ul editurii publisol.ro, în librării și în magazine online  (emag.ro, libris.ro, librex.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, bookzone.ro etc) și la chioșcurile de presă. Preț: 59,90 lei.

Partener media: Radio România Cultural

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Știri și anunțuri”