Trei răspunsuri despre romanul „Viața e a mea” de la autoarea lui, Emilia Faur

„Am început să scriu din nevoie – şi, poate, de exasperare.”

456 vizualizări
Citiți în 2 de minute

1. Cum s-a conturat ideea romanului „Viața e a mea”?

Mi-e destul de vag cum a prins contur, eram foarte obosită şi copleşită când l-am scris. N-a fost planificat. Am început să scriu din nevoie – şi, poate, de exasperare.  Nu ştiu exact cum, abia pe la jumătatea cărţii mi-am dat seama că e un proiect de-a binelea. Ştiam finalul, da’ nu ştiam cum o să ajung acolo. Atunci abia am început să mă gândesc ce-i de făcut cu materialul. 

2. Cum a decurs scrierea lui?

L-am scris surprinzător de repede şi de uşor. Să-mi fi luat vreo 3 luni şi ceva. E un miracol că a ieşit dintr-o bucată. L-am scris pe apucatelea, în loc să mă odihnesc. Nu-i o chestie de bravadă, a contat pur şi simplu mult să scriu. Era bine în momentul ăla, când băteam de suna tastatura şi poate câteva momente după – în rest, haos. Am revenit puţin spre deloc pe el, însă a contat mult, erau chestiuni de detaliu relevante. Am avut parte de două femei redactor minunate la Polirom, de la care am mai învăţat încă vreo câteva lucruri despre scris – Raluca Tolcev şi Vasilica Turculeţ, cărora le sunt foarte recunoscătoare.

3. Cum vă doriți să fie citit romanul „Viața e a mea”?

De cât mai mulţi, în cât mai multe feluri (printre care măcar vreo câţiva ca Ştefan Manasia, Cosmin Borza sau Andreea Pop). 🙂

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Cum?”