Bestsellers Cărturești – februarie-martie 2022

Următoarele topuri au fost realizate în funcție de vînzările înregistrate în intervalul 1 februarie - 31 martie 2022 în rețeaua de librării Cărturești și pe carturesti.ro.

Start
619 vizualizări
Citiți în 34 de minute
  • Cifrele din dreptul titlurilor, prezentate între paranteze drepte, reprezintă locul ocupat în topul lunii anterioare, respectiv numărul de luni în top.

Autori români

1. Radu Paraschivescu, Noi suntem români (nimeni nu-i perfect) (Humanitas) [-/2]

„Noi suntem români“ este titlul unui cântec patriotic. „Nimeni nu-i perfect“ este ultima replică din filmul Unora le place jazzul. Chiar dacă pare straniu, cele două enunţuri nu se bat cap în cap. Între ele există de fapt o legătură pe care viaţa în România de azi o strânge de la o zi la alta. Desfăşuraţi în paralel cu musicalul de mare succes „Mama Pandemia“, ultimii doi ani de viaţă românească te pun în situaţia de-a duce frecvent mâinile la cap: fie pentru atingerea frunţii fierbinţi, fie pentru smulgerea părului. Tragicomedia naţională e surprinsă aici în câteva zeci de texte din care scot capul tovarăşi de drum mai vechi sau mai noi: excepţionalismul, reflexul de obedienţă, ciubucul, discursul urii, bunul-plac şi prostul-gust. De râs şi de plâns. De citit şi de căzut pe gânduri.

2. Horațiu Mălăele, O poveste cam ciudată și alte două povestiri (Bookzone) [-/2]

Drama personajelor lui Horațiu Mălăele se naște la intersecția dintre real și fantastic. Prin puterea imaginației sale prodigioase, autorul celor 3 povestiri transformă o boală misterioasă, o gară uitată de vreme și o bucată de tencuială însângerată în simboluri care îți rămân multă vreme în minte. În proza sa, nu există semnificații exacte, doar o infinitate de posibilități și interpretări. Eroii solitari conturați de Mălăele sunt prizonierii unei lumi în care domnește ambiguitatea, dezvăluindu-și secretele treptat, la fiecare nouă lectură. Artistul creează o adevărată bijuterie literară, concentrând un întreg univers plin de mister într-un volum de buzunar.

3. Ioana Pârvulescu, Inocenții (Humanitas) [1/15]

Două viziuni asupra lumii: cea a unei fetițe care vede lucrurile într-un fel extrem de personal şi cea a femeii care descoperă secretele înecate în trecut. Naivitatea comică a primei voci învinge melancolia celei de-a doua.

  • 4. Tatiana Țîbuleac, Vara în care mama a avut ochii verzi (Cartier) [7/8]
  • 5. Andreea Savulescu, Ziua în care m-am iubit cu adevărat (Bookzone) [2/7]
  • 6. Radu Paraschivescu, Cu inima smulsă din piept (Humanitas) [-/2]
  • 7. Igor Bergler, Minciuna lui Michelangelo. Catedrala în flăcări (Litera) [3/8]
  • 8. Valeriu Nicolae, Țigan țăndări (Asociația Casa Bună) [-/2]
  • 9. Lavinia Braniște, Mă găsești când vrei (Polirom) [4/6]
  • 10. Doina Ruști, Ciudățenii amoroase în Bucureștiul fanariot (Litera) [-/2]

Ficțiune

1. Holly Jackson, Crima perfectă. Vol. 1. Instrucțiuni pentru fete cuminți (Corint) [-/2]

Toți locuitorii din Little Kilton știu povestea. Frumoasă și populară printre colegii de liceu, Andie Bell a fost ucisă de iubitul ei, Sal Singh, care, mai apoi, cuprins de remușcări, și-a luat viața. Cinci ani mai târziu, tragedia încă îi bântuie pe locuitorii liniștitului orășel britanic. Prietena din copilărie a presupusului criminal, Pip nu poate scăpa de sentimentul obsedant că lucrurile nu s-au petrecut chiar așa cum vorbește lumea. Adolescenta se transformă într-un veritabil detectiv particular și încearcă să afle adevărul. Perseverentă și atentă la detalii, Pip ajunge să descopere o serie de secrete întunecate care demonstrează fără putință de tăgadă că Sal a fost învinuit pe nedrept. Cineva însă nu e deloc încântat de întorsătura pe care au luat-o lucrurile, iar viața lui Pip este în pericol.

2. Colleen Hoover, Totul se termină cu noi (Epica) [1/7]

Uneori, cei care te iubesc te rănesc cel mai tare. Lily Bloom nu a avut întotdeauna o viață ușoară, dar asta nu a oprit-o niciodată să muncească din greu pentru a-și îndeplini țelurile. A evoluat foarte mult: a absolvit liceul, s-a mutat la Boston și și-a început propria afacere. Când Lily îl cunoaște pe Ryle Kincaid, un chipeș neurochirurg, se simte imediat foarte atrasă de el și viața i se schimbă brusc.

3. Colleen Hoover, Verity (Epica) [10/3]

Lowen este o scriitoare debutantă, cu mari dificultăți financiare. De aceea, când Jeremy, soțul celebrei autoare Verity Crawford, îi propune să completeze seria de romane pe care soția lui, grav vătămată într-un accident, nu mai este capabilă s-o ducă la bun sfârșit, Lowen nu poate să refuze oferta. Astfel, ajunge la reședința Crawford, cu intenția de a sta câteva zile — atât cât să caute prin haoticul birou al lui Verity orice notițe și posibile schițe de care ar avea nevoie ca să înceapă să scrie următoarele romane. Dar cu cât petrece mai mult timp împreună cu Jeremy, cu atât mai puțin se grăbește să plece.

  • 4. Eric-Emmanuel Schmitt, Paradisuri pierdute (Humanitas Fiction) [-/2]
  • 5. Alex Michaelides, Pacienta tăcută (Litera) [5/11]
  • 6. Delia Owens, Acolo unde cântă racii (Trei) [3/15]
  • 7. Narine Abgarian, Din cer au căzut trei mere (Humanitas Fiction) [-/2]
  • 8. Caroline Bernard, Frida Kahlo și culorile dragostei (Nemira) [-/2]
  • 9. Irvin d. Yalom, Minciuni pe canapea (Humanitas Fiction) [8/11]
  • 10. Osamu Dazai, Școlărița (Alice Books) [-/2]

Poezie

1. Horațiu Mălăele, Poezii și vorbe-n vânt (Bookzone) [-/2]

Scrise pentru cititori cu mintea trează și cu chef de joacă, cuvintele alese de autor nu sunt niciodată vorbe-n vânt, dimpotrivă, au puterea de a stârni adevărate furtuni în imaginația celor care le citesc sau le recitesc.

„Scriitorul Mălăele trebuie recuperat, smuls din sala cu aplauze și îmbrâncit în brațele literaturii, acolo unde talentul lui strălucește cel puțin la fel de tare.” – Doru Bucșu

2. Nichita Stănescu, Cuvintelor, necuvintelor (Cartier) [2/12]

„Limbajul poetic inventat de Nichita era în același timp un nou continent, dar și un mijloc de navigație. Mai mult decât oricare alt poet, de la Nichita am învățat că poezia poate fi busolă și instrument de cunoaștere, ritual și mister, explorare a sinelui și bucurie de a trăi, formă de libertate și mijloc de eliberare, zbor planat peste toate celelalte discipline ale spiritului și expresie a tot ceea ce simțurile și creierul pot produce mai frumos și mai subtil împreună.” (Matei Vișniec)

3. Svetlana Cârstean, Sînt alta (Nemira) [5/15]

„Arthur Rimbaud ar fi iubit arta cu care Svetlana Cârstean a actualizat Je est un autre. Svetlana este une autre în sensul precis intenționat de Rimbaud – cu adaosul capacității poeziei de a povesti direct și curajos o viață de azi. Un subtil simț al umorului, auzul perfect și privirea fără ifose dau acestei cărți o cadență deosebită, care pune de acord istoria poetei cu viața obștească. Frumusețea lumii în mișcare, prezentul care se îndepărtează și devine povești, plutesc prin tărîmuri geografice și psihologice în acest poem-fluviu.“ – Andrei Codrescu

  • 4. Nichita Stănescu, Integrala poeziei (Vasiliana) [-/10]
  • 5. Ileana Negrea, Jumătate din viața mea de acum (Fractalia) [-/2]
  • 6. Simona Popescu, Cartea plantelor și a animalelor (Nemira) [3/4]
  • 7. Mihai Eminescu, Poezii (Humanitas) [1/4]
  • 8. Dan Sociu, Vino cu mine, știu exact unde mergem (Polirom) [-/2]
  • 9. Marius Tucă, Am să te iubesc până… (Art) [-/2]
  • 10. 8. Alina Purcaru, Paula Erizanu, Un secol de poezie română scrisă de femei II (1945-1989) (Cartier) [-/2]

Istorie

1. Mark Galeotti, Hai să vorbim despre Putin! (Humanitas) [-/2]

E văzut drept cel mai periculos om din lume. Așa să fie cu adevărat? Cine e de fapt Vladimir Putin? Ce vrea? Ce planuri are? S-a scris enorm despre Rusia de azi, însă Occidentul încă nu-l înțelege pe acest politician a cărui sferă de influență cuprinde întreaga planetă și ale cărui relații de putere pătrund până în cele mai intime sfere ale vieții noastre de zi cu zi. Mark Galeotti ne arată cine e omul din spatele mitului, analizează cele mai frecvente prejudecăți despre Putin și îi descifrează motivațiile. Urmărindu-i cariera de la începuturi, de când era un simplu ofițer KGB, până în prezent, cartea aceasta ne oferă o viziune inedita și realistă asupra omului care înclină, de multe ori decisiv, balanța politicii internaționale.

2. Yuval Noah Harari, Sapiens. Scurtă istorie a omenirii (Polirom) [1/12]

Acum 100.000 de ani, pe pămînt existau cel puțin șase specii de oameni. Astăzi există una singură: noi, Homo sapiens. Ce s-a întîmplat cu celelalte? Și cum am ajuns să fim stăpînii planetei?

3. Mark Galeotti, O scurtă istorie a Rusiei (Humanitas) [-/2]

„Rusia este o țară fără granițe naturale, nu are un singur neam sau popor, nici o adevărată identitate centrală. Dimensiunile sale sunt uluitoare – se întinde pe 11 fusuri orare, de la regiunea europeană Kaliningrad până la Strâmtoarea Bering, aflată la doar 82 de kilometri de Alaska. Dacă ne mai gândim și că multe dintre regiunile sale sunt greu accesibile, iar populația este izolată, toate acestea ne ajută să explicăm de ce menținerea controlului central a fost o adevărată provocare și de ce pierderea acestui control asupra țării i-a obsedat pe conducătorii ei. Am întâlnit odată un ofițer KGB (în rezervă) care mi-a spus așa: «Am crezut întotdeauna că e vorba despre totul sau nimic: fie ținem țara cu pumn de fier, fie se va destrăma». Presupun că predecesorii lui, de la ofițerii țariști la primii cneji medievali, aveau cam aceleași îngrijorări – iar demnitarii lui Putin, cu toate progresele comunicațiilor moderne, le au cu siguranță în ziua de azi.“ — MARK GALEOTTI

  • 4. Neagu Djuvara, O scurtă istorie ilustrată a românilor (Humanitas) [2/10]
  • 5. Hannah Jewell, 100 de femei afurisite. O istorie (Nemira) [3/12]
  • 6. Catherine Belton, Oamenii lui Putin. Cum a recuperat KGB-ul Rusia și apoi a atacat Occidentul(Litera) [-/2]
  • 7. Yuval Noah Harari, Homo Deus. Scurtă istorie a viitorului (Polirom) [9/11] 
  • 8. Yuval Noah Harari, 21 de lecții pentru secolul XXI (Polirom) [6/10]
  • 9. Serhii Plokhy, Porțile Europei. O istorie a Ucrainei (Trei) [-/2]
  • 10. Francoise Thom, Putin și putinismul (Humanitas) [-/2]

Filosofie/Psihologie

1. Gabor Maté, Când corpul spune nu. Costul stresului ascuns (Curtea Veche) [1/6]

După câteva decenii de carieră medicală de excepție, în care a urmărit legătura dintre stres și boală, Gabor Maté a strâns laolaltă poveștile pacienților săi, le-a confruntat cu cele mai recente studii clinice și a dezvăluit consecințele imediate, deseori ignorate, ale stresului de zi cu zi. Cartea sa este un semnal de alarmă și o pledoarie pentru medicina biopsihosocială, una dintre cele mai bune căi prin care ne putem elibera de această cumplită afecțiune a epocii noastre.

2. Marcus Aurelius, Gânduri către sine însuși (Humanitas) [2/15]

„O carte de căpătâi a civilizaţiei europene.“ – Andrei Pleșu

„Cu ani în urmă am cumpărat o ediţie veche din Marc Aureliu care purta următoarea dedicaţie: «Să-ţi fie prieten în ceasurile grele şi să te sprijine cum m-a sprijinit pe mine.» Nu cred că i se poate face unei cărţi un elogiu mai frumos decât acest «prieten în ceasurile grele».“ — Emil Cioran

„Marcus Aurelius a fost primul personaj care s-a aventurat sistematic pe teritoriul eului, care l-a vizitat şi care a scris de fapt un tratat despre tehnici de ameliorare şi de ţinere în frâu a eului propriu.“ — Gabriel Liiceanu

3. Viktor E. Frankl, Omul în căutarea sensului vieții (Vellant) [3/14]

Omul în căutarea sensului vieții este cronica experiențelor îngrozitoare trăite de psihiatrul Viktor Frankl în timpul detenției sale la Auschwitz și în alte lagăre concentraționiste.

  • 4. Sun Tzu, Arta războiului (Cartex) [4/12]
  • 5. Gordon Neufeld, Gabor Maté, Cum să ne păstrăm copiii aproape (MultiMedia Est) [-/2]
  • 6. Gabor Maté, Minți împrăștiate – originile și vindecarea tulburării de deficit de atenție – ADD – ADHD (Herald) [-/2]
  • 7. Dr. Kevin Dutton și Andy McNab, ABC-ul psihopatului de succes (Vidia) [5/12]
  • 8. Marshall B. Rosenberg, Comunicarea nonviolentă (Casa editorială Ponte) [-/2]
  • 9. Seneca, Alt timp nu am (SNK) [-/7]
  • 10. Thomas Erickson, Înconjurat de psihopați (Litera) [-/2]

Critică și istorie literară

1. Stephen King, Despre scris. Autobiografia unui meșteșug (Nemira) [-/2]

Stephen King, unul dintre cei mai îndrăgiți autori contemporani, își dezvăluie, în această carte, toate secretele „meseriei de scriitor“. Parțial memoir, parțial eseu, acest volum cuprinde sfaturi practice despre scris și „trusa cu unelte“ indispensabile oricui vrea să se dedice acestui meșteșug.

Sfaturile lui King se bazează pe amintirile și experiențele sale, din copilărie și până la consacrarea ca autor de bestselleruri, de la tulburătoarele începuturi și până la accidentul aproape fatal pe care l-a suferit în 1999 și care i-a confirmat legătura inextricabilă dintre scris și vindecare.

Prietenos și onest, volumul de față se adresează nu doar fanilor lui Stephen King, ci tuturor scriitorilor și cititorilor care iubesc poveștile bine scrise.

2. Mario Vargas-Llosa, Gabriel Garcia Marquez, Două singurătăți. Despre roman în America Latină (Humanitas Fiction) [-/2]

O conversație uitată, de la începutul carierei celor mai mari nume ale romanului latinoamerican, care au marcat literatura ultimului secol și începutul secolului XXI, Două singurătăți aduce față în față și contrapune doi scriitori de geniu, două viziuni artistice, două modalități de a spune și imagina povești. Îmbogățit cu mărturii ale literaților prezenți, cu interviuri și cu fotografii, volumul îi atrage pe cititori în laboratorul unde realitatea și biografia se transformă în ficțiune și mit.

3. Ioan-Aurel Pop, Identitatea românească. Felul de a fi român de-a lungul timpului (Contemporanul) [5/8]

Toate popoarele sunt preocupate de identitatea lor, dar la români această chestiune a îmbrăcat forme speciale. Românii, locuitori până în epoca modernă în două principate autonome supuse Porții Otomane și râvnite de mulți alți vecini, dar trăitori și în vaste provincii ocupate de unguri, de austrieci, de ruși și de turci, pierduți în mijlocul atâtor străini rapace, s-au întrebat, parcă mai mult decât alții, de unde vin și cine sunt ei. Până la urmă însă, toate popoarele mici, lovite de soartă și lăsate la cheremul celor mari, au asemenea preocupări, transformate uneori în adevărate obsesii. (Ioan-Aurel POP)

  • 4. Daniel Mendelsohn, Trei inele (Polirom) [-/2]
  • 5. Umberto Eco, Cum se face o teză de licență (ediția 2020) (Polirom) [3/11]
  • 6. N. Steinhardt, Prin alții spre sine (Polirom) [-/5]
  • 7. Mihai Iovănel, Istoria literaturii române contemporane 1990-2020 (Polirom) [7/11]
  • 8. Mircea Mihăieș, Finnegans Wake, 628 (Polirom) [1/2]
  • 9. Ioan-Aurel Pop, Veghea asupra limbii române (Litera) [-/2]
  • 10. N. Steinhardt, Escale în timp și spațiu (Polirom) [9/5]

Cărți pentru copii

1. Jeff Kinney, Jurnalul unui puști 16. Meciul sezonului (Arthur) [-/2]

Greg Heffley pur și simplu n-are nicio treabă cu sportul.

După dezastrul de Ziua Sportului de la școală, Greg e hotărât să se retragă oficial din cariera de sportiv. Până la urmă, la insistențele mamei, îi mai dă o șansă sportului și e de-acord să se înscrie la baschet.

Preselecția e un dezastru și e sigur că n-o să fie printre cei aleși. Dar, surprinzător, e primit într-o echipă din oraș. La începutul sezonului, Greg și coechipierii lui nu prea au șanse să câștige nici măcar un meci. Când e vorba de sport, totuși, orice e posibil.

2. Sophie Rigal-Goulard, 15 zile fără internet (Rao) [-/2]

Ce oroare! Părinții mei au decis că vom sta 15 zile într-un loc pe care NIMENI nu-l cunoaște și unde nu se întâmplă NIMIC NICIODATĂ. MAI RĂU, va trebui să renunțăm la orice conexiune! Adio, computer, consolă, telefon mobil, adio, viață modernă. Adio, fanii mei fideli. Adio, prietene dragi. Bine ai venit, vacanță groaznică! Vă voi găsi încă aici, atunci când mă voi întoarce din morți?!

3. Ioana Chicet-Macoveiciuc, Iubim să călătorim – Ema și Eric descoperă România (Didactica Publishing House) [-/12]

În acest volum, Familia Pofticioșilor face turul României cu autorulota! Cei patru simpatici explorează păduri și cascade, muzee și castele, mănăstiri, Delta Dunării, sanctuarul de urși și rezervația de zimbri. Nu uită să aibă grijă de natură la orice pas, povestesc despre istoria și legendele locurilor, gustă mâncăruri specifice fiecărei zone și sunt recunoscători pentru tot ce trăiesc împreună!

  • 4. Al. Mitru, Legendele Olimpului 1. Zeii (Art) [-/4]
  • 5. Antoine De Saint-Exupery, Micul Prinț (Rao) [3/15]
  • 6. Keri Smith, Jurnalul meu trăsnit… în culori (Paralela 45) [2/8]
  • 7. ***, 25 de povești minunate (Flamingo) [6/3]
  • 8. Keri Smith, Jurnalul meu trăsnit… în alb și negru (Paralela 45) [9/3]
  • 9. Alex Rovira, Francesc Miralles, Povești pentru copii fericiți (Humanitas) [4/3]
  • 10. ***, Colorez semnele mele de carte – Fluturi (Didactica Publishing House) [-/2]

Eseu

1. Carlo Cipolla, Legile fundamentale ale imbecilității umane (Humanitas) [1/15]

„Un imbecil este o persoană care cauzează pierderi unui alt individ sau grup de indivizi, fără a câștiga nimic în schimb, uneori chiar suferind pierderi de pe urma acțiunilor sale.“ — A treia lege fundamentală a imbecilității (Regula de Aur)

2. Camelia Cavadia, Sufletul lumii (Trei) [-/2]

„Am scris această carte pentru că mă tem de lumea care va veni, dar, mai ales, mă tem să nu moară POVEȘTILE. Să nu dezbrăcam de tot lumea de mister sau nu cumva să nu­l mai recunoaștem când ni se arată. Uneori, în miezul unor zile cât se poate de obișnuite, își fac loc întâmplări inexplicabile, al căror sens îl pricepem poate mai târziu sau niciodată. Întâmplări care fracturează logica și sfidează raționalul, care supun la grea încercare capacitatea de înțelegere și acceptare.” Camelia Cavadia

3. Malcolm Gladwell, Excepționalii. Povestea succesului (Publica) [3/11]

Poveștile despre cei care au un foarte, foarte mare succes se învârt în jurul inteligenței și ambiției. În Excepționalii, Malcolm Gladwell spune că adevărata explicație e cu totul alta, iar dacă vrem să înțelegem cum se ajunge atât de departe, ar trebui să ne luăm timp să cunoaștem tot ce ține de contextul acestor oameni: familia, locul unde au copilărit, data nașterii. Gladwell contestă mitul așa-zisului merit personal, explorând raportul dintre succes și cultură, hazard, sincronizare, naștere și noroc, și felul în care, în pofida calităților și talentului cuiva, moștenirea culturală poate funcționa ca o piedică.

  • 4. Angelo Mitchievici, Farmecul vieții distruse (Humanitas) [-/2]
  • 5. Alessandro Baricco, Bun venit la circ (Humanitas) [2/4]
  • 6. Fredric Jameson, Postmodernismul sau logica culturală a capitalismului târziu (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu) [-/2]
  • 7. Monica Pillat, Ceasuri de demult (Baroque Books & Arts) [-/2]
  • 8. Aldous Huxley, Porțile percepției. Raiul și iadul (Polirom) [4/7]
  • 9. Mario Vargas-Llosa, Civilizația spectacolului(Humanitas) [8/3]
  • 10. Sirma Bilge, Patricia Hill Collins, Intersecționalitate (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu) [-/2]

Cărți de călătorie

1. Sir Sacheverell Sitwell, Călătorie în România (Humanitas) [-/2]

În 1937, scriitorul britanic Sacheverell Sitwell a fost invitat de familia de vechi boieri Callimachi să ne viziteze ţara. Rod al unui aranjament privat, călătoria unui cetăţean britanic atât de cultivat şi de pătrunzător s-a dovedit mai fructuoasă decât orice acţiune de propagandă culturală pusă la cale de vreun minister de resort. Peste nici un an, Sitwell a publicat la Londra volumul Roumanian Journey, splendid tipărit şi legat, îmbogăţit cu fotografii în alb-negru de o frumuseţe extraordinară, pe care ediţia de faţă le recuperează în bună parte. Cartea lui Sacheverell Sitwell este un document complex şi emoţionant despre România interbelică, aşa cum apare ea unui călător străin, şi nu cum suntem prea adesea tentaţi să o supraidealizăm dintr-o perspectivă prea românocentristă. Este o Românie aflată, la acea vreme, la cea mai mare întindere teritorială şi, în consecinţă, la cea mai diversă înfăţişare culturală şi etnografică, un regat prosper şi tolerant, deopotrivă modern şi tradiţional, în care toţi locuitorii săi trăiesc în linişte şi pace. Şi totuşi interesul documentar al acestei cărţi aproape că este pus în umbră de emoţia sfâşietoare de a descoperi, prin ochii unui călător străin, un paradis pierdut pentru totdeauna.

2. Kapka Kassabova, Frontiera (Pandora M) [3/4]

În acest excepțional reportaj literar, Kapka Kassabova se întoarce în Bulgaria, de unde a emigrat cu 25 de ani în urmă, pentru a explora zona de frontieră pe care fosta ei țară o împarte cu Turcia și Grecia. Frontiera redă călătoria autoarei în regiune, în timpul căreia aceasta intervievează diverse personaje pitorești, de la contrabandiști, vânători de comori și grăniceri la țărani ce venerează puterea focului. Atât istorie, cât și literatură, cartea ei aduce la lumină un teritoriu misterios și forfotind de forțe obscure, unde modernitatea pare a se fi sfiit să pătrundă.

3. H.C. Andersen, Bazarul unui poet. Memorii de călătorie (Humanitas) [1/4]

Bazarul unui poet, publicat acum în ediție integrală, cel mai cunoscut dintre volumele cuprinzând memorii de călătorie ale lui H.C. Andersen, este considerat o capodoperă a expresivității, pitorescului și detaliului poetic. În peregrinările sale a ajuns și pe teritorii ale României de azi, prilej cu care descrie popasurile la Küstendje (Constanța), Giurgiu și Orșova (unde a stat mai mult, în carantină), drumul în trăsură spre Cernavodă, înfățișarea exotică a păstorilor valahi și priveliștile de pe malurile Dunării, în croaziera spre Porțile de Fier.

  • 4. Ben Fogle, Din sălbăticie (Pilot Books) [2/4]
  • 5. Colin Thubron, Fluviul Amur (Polirom) [-/2]
  • 6. Marius Chivu, Trei săptămâni în Anzi (Humanitas) [4/5]
  • 7. F.M. Dostoievski, Însemnări de iarnă despre impresii de vară (Polirom) [7/4]
  • 8. Constantin Ardeleanu, O croazieră de la Viena la Constantinopol (Humanitas) [5/4]
  • 9. Jessica Bruder, Ținutul nomazilor (Trei) [6/4]
  • 10. Joshua Slocum, Navigând singur în jurul lumii(Sapiens) [9/6]

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Bestsellers Cărturești”