Conferințele Familia: Armand Goșu

Doi ani de la începutul invaziei rusești în Ucraina. Cauzele, etapele și consecințele agresiunii Rusiei

168 vizualizări
Citiți în 3 de minute

Conferință și lansarea cărții „Putin împotriva Occidentului. Războiul din Ucraina și noua dezordine mondială” (Polirom, 2023)

Revista „Familia” și Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, în colaborare cu Editura Polirom, Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal și Librăria Humanitas Oradea, organizează vineri, 15  martie 2024, ora 18, în amfiteatrul Muzeului Țării Crișurilor, o întîlnire culturală de excepție: în cadrul seriei „Conferințele Familia” va fi prezent unul dintre cei mai importanți istorici și analiști politici ai Estului european, specialist în evoluțiile din spațiul ex-sovietic, în regimul Putin și în istoria invaziei, acoperind deja doi ani, rusești în Ucraina, Armand Goșu. Acesta va susține conferința „Doi ani de la începutul invaziei rusești în Ucraina.  Cauzele, etapele și consecințele agresiunii Rusiei”. Conferința va fi dublată de lansarea celei mai recente sale cărți, apărută la sfârșitul anului trecut la Editura Polirom, „Putin împotriva Occidentului. Războiul din Ucraina și noua dezordine mondială”. Volumul va fi prezentat și analizat de istoricul Gabriel Moisa. Evenimentul se va încheia printr-un dialog deschis cu publicul prezent și cu o sesiune de autografe.

Până la întâlnirea cu istoricul și analistul Armand Goșu, un scurt citat din textul care deschide cartea: „Miza războiului purtat de Putin împotriva vecinului său de la vest este mai mare decât destinul Ucrainei, echilibrul regional sau chiar cel european. De felul în care se va sfârși acest conflict depinde menținerea actualei ordini internaționale sau abandonarea ei, cu consecințe inprevizibile asupra întregii lumi pe termen mediu și lung. E o bătălie între democrație și dictatură, între regimurile liberale și cele autoritare. Nu este o competiție, căci aceasta ar presupune reguli și fair-play, ci o luptă pe viață și pe moarte între civilizația occidentală și dușmanii ei. Viitorul României depinde și el de acest război.”

Accesați AICI pagina evenimentului pe Facebook.

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Știri și anunțuri”