/

CENACLUB & friends la Vaida Outdoor Sessions #2

performance poetic cu Vlad Moldovan, Alexandru Higyed și Cătălina Ioana Obreja

624 vizualizări
Citiți în 3 de minute

La a doua ediție a seriei de evenimente Vaida Outdoor Sessions, organizată de Revista „Familia” în colaborare cu Revista „Golan” și ancazaharia.ro, invitații speciali sunt timișorenii de la CENACLUB. Cu o experiență complexă în zona audiovizualului artistic-experimental, Alexandra Bodnaru și Adrian Băcilă vin să încânte publicul orădean asigurând sound și proiecții video pentru poezia performată pe scenă de Vlad Moldovan, Alexandru Higyed și Cătălina Ioana Obreja.

Seara de poezie multimedia va avea loc sâmbătă, 8 iulie, începând cu ora 21:00 (open gates: 20:00), în grădina de vară MA Hub (Ion C. Brătianu 58, Oradea).

Pentru susținerea pe termen lung a clubului de lectură Pragul Vaida, participanții la eveniment sunt încurajați să facă o donație minimă, aproape simbolică, de 5 RON.

„aud uruitul de roți al obiectelor/ luând distanță unul de altul și în acel spațiu orbitor/ locuiesc eu” — Sergiu Vaida

*

CENACLUB este un grup de tineri din Timișoara. Avându-i la butoane pe Alexandra Bodnaru (poetă) și Adrian Băcilă (sound & visual artist), CENACLUB dă volum și culoare poeziei începând din 2019. Canal Youtube: https://www.youtube.com/@Cenaclub

Vlad Moldovan (n. 1981, Baia Mare) este unul dintre cei mai apreciați poeți contemporani autohtoni. În prezent, redactor la revista clujeană „Steaua”. Autor al volumelor de poeme Blank (2009), Dispars (2012), Glitch (2017) și Ezoezo (2021). În 2018, îi apare la Editura frACTalia antologia Band I.

Alexandru Higyed (n. 1997, Arad) este absolvent de Litere, Istorie și Teologie a UVT (română-engleză). Urmează cursurile masterale de Studii Americane din cadrul aceleiași facultăți. În același timp, lucrează ca librar la „La Două Bufnițe”. Membru al Cenaclului „Pavel Dan” și al Asociației Culturale „Contrasens”, de asemenea fondator al proiectului literar „Comuna 30”. Debutează editorial cu volumul nimic personal (2021).

Cătălina Ioana Obreja, poetă nedebutată, membră „Comuna 30”, una dintre cele mai puternice voci poetice tinere ale Timișoarei. Va citi poezie la Oradea în premieră.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/590104309916234

Parteneri V.O.S.: Cărturești Oradea, Facultatea de Litere a UO, Zaleco, Silviu Filip

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Pragul Vaida”