Book to Screen – Bun de filmat – la Bookfest

Revista Matca, în parteneriat cu Asociația Editorilor din România (AER), Alianța Producătorilor de Film (APF) și PRO TV, propune primul eveniment de tipul Book-to-Screen organizat în România

233 vizualizări
Citiți în 2 de minute
1

La nivel global, ecranizările se numără printre cele mai profitabile producții, iar pasionații de scris își pot transforma ideile și creațiile în potențiale filme sau seriale TV. Pentru astfel de oportunități, s-a creat Book to Screen – Bun de filmat  – un eveniment unic în România, care aduce ocazia unor întâlniri inedite. Acesta va avea loc în perioada 29-31 mai, la Bookfest București 2024, și urmărește să aducă la aceeași masă autori, editori de carte și producători de film și televiziune pentru a discuta posibilitatea dezvoltării de ecranizări bazate pe opere literare contemporane.

Ziua de miercuri, 29 mai, este rezervată unei serii de ateliere de scenaristică, scriere creativă și studii de caz pe adaptări cinematografice. În cadrul acestor întâlniri, participanții au șansa să învețe de la profesioniști din industrie, precum: Ada Solomon (producătoare de film distinsă cu Ursul de Aur), Cecilia Ștefănescu (scriitoare „Legături bolnăvicioase” și scenaristă) și Cristian Fulaș (autor „Fâșii de rușine”).

De asemenea, în zilele de 30 și 31 mai, spațiul Book to Screen, din cadrul Bookfest București, va găzdui întâlniri de tip matchmaking între specialiști din industria filmului și coordonatorii colecțiilor de literatură română sau autori independenți.

Scriitorii care dețin drepturile de ecranizare asupra propriilor texte mai au timp să se înscrie până la data de 24 mai – folosind formularul de pe site-ul Book to Screen. Autorii selectați pentru a-și prezenta ideile în fața invitaților, pe data de 31 mai, vor fi anunțați marți, 28 mai. Dintre aceștia, autorul cărții cu cel mai mare potențial de ecranizare va fi răsplătit cu Premiul „De la carte la film, acordat de PRO TV. Acesta constă într-un contract de opțiune a cărții, cuprinzând dezvoltarea episodului pilot și suma de 5.000 de euro.

1 Comment

  1. și anume ilie moromete din filmul lui stere gulea o capodoperă din orice perspectivă de la soluția filmării în alb-negru până la dramatismul nonpatetic și chiar nontragic al personajului fiindcă deși pare că țăranul este înfrânt în logica istoriei și a mesajului lui marin preda victor rebengiuc are o aură ce topește vitregii și absurdități o forță a naturii și a spiritului acest artist

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Știri și anunțuri”