Lansare „Aici locuiește frica” de Dan-Liviu Boeriu

Marți, 28 mai | ora 18.00 | Librăria Humanitas Oradea

285 vizualizări
Citiți în 2 de minute

Editura Humanitas vă invită marți, 28 mai, începând cu ora 18:00, la evenimentul de lansare a cărții Aici locuiește frica, cel mai nou volum scris de Dan-Liviu Boeriu, apărut în colecția de Memorii/Jurnale – Humanitas.

Alături de autor participă Mircea Pricăjan și Miron Beteg.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Revista de cultură Familia.

„Frica este supremul punct de contracție al fiinţei mele. Și ea este prima haltă a sufletului nostru în lume. Despre acest fel de a fi și de a porni la drum în viață – prin frică – este cartea lui Dan-Liviu Boeriu. Aici locuiește frica: aici, în eul meu, pe care-l descopăr odată ce frica mă adună în mine. Și numai pentru că ea este și mă structurează din adânc, libertatea mea se va construi în luptă cu frica și va deveni curaj ca frică învinsă. De-acum, eu voi fi cel-liber-de-frică. Liber cu adevărat, despovărat până și de frica de moarte.“ — GABRIEL LIICEANU

DAN-LIVIU BOERIU, absolvent al Universității de Vest din Timișoara, este o prezență constantă în presa culturală; a scris cronică literară pentru România literară, Familia, Poesis International, Accente ș.a. Din 2014 a purtat dialoguri publice, reunite sub genericul Cercului literar de la Cărturești, cu personalități ale lumii culturale: Ana Blandiana, Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihăilescu, Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu, Andrei Pleșu, Horia-Roman Patapievici, Nora Iuga. Autor al volumului de convorbiri Anatomia ratării (în dialog cu Teodor Baconschi) (Humanitas, 2016). Volume colective: Cum citesc bărbații cărțile femeilor (Polirom, 2017); Singuri acasă: Părinți și copii în pandemie (Vremea, 2020); Panglica neagră (Vellant, 2023). În prezent este redactor-asociat al revistei de cultură Familia, unde publică texte de cronică literară și interviuri.

Accesați AICI pagina evenimentului pe Facebook.

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Știri și anunțuri”