/

Ioan Moldovan la Pragul Vaida #7

„ca un cal lingând o lespede de mormânt/ mă înșurub în ochii voștri” (Sergiu Vaida)

234 vizualizări
Citiți în 2 de minute

Revista de cultură „Familia” în colaborare cu Revista „Golan” vă invită la cea din urmă lectură a acestui an purtând marca clubului Pragul Vaida. Ediția a 7-a îl va avea protagonist pe Ioan Moldovan, unul dintre cei mai îndrăgiți poeți optzeciști la ora actuală. Fost redactor-șef și apoi director al Revistei de cultură „Familia” (seria a V-a), Ioan Moldovan s-a născut în 21 martie 1952, în satul Mureșenii de Câmpie, comuna Sava (astăzi: Pălatca), județul Cluj. Prima sa carte, Viața fără nume, îi apare în 1980; acesteia i-au urmat alte douăsprezece de poezie: Exerciții de transparență (1983), Insomnii lângă munți (1989), Arta răbdării (1993), Tratat de oboseală (1999), Interioarele nebune (2002), Celălalt pește (2005), Recapitulare (2010), Mainimicul (2010), Timpuri crimordiale (2014), Multe ar mai fi de spus (2019), Viața fără lume (2020) și Azi (2023). Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, al ASPRO și al PEN-Clubului Român. Multipremiat.

Lectura va avea loc în 11 decembrie, de la ora 18:00, la Moszkva Café (str. Moscovei, nr. 12), Oradea. Gazdele evenimentului vor fi Radu Bejan și Anca Zaharia, iar moderatorul serii, Mihók Tamás.

Clubul de lectură Pragul Vaida încurajează manifestarea critică a publicului, însă atacurile la persoană nu sunt tolerate. Participarea la eveniment este gratuită și se face (preferabil, nu obligatoriu) pe bază de rezervare prin trimiterea unui mail cu numele celor interesați la adresa: pragul.vaida@gmail.com

Mulțumită Librăriei Cărturești Oradea, la fața locului vor putea fi achiziționate cărți semnate de Ioan Moldovan, precum și alte volume de poezie.

Parteneri Pragul Vaida: Cărturești Oradea, Facultatea de Litere a Universității din Oradea, ancazaharia.ro

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Pragul Vaida”