SkyTower inaugurează expoziția de pictură „PERSPECTIVE”

Acesta este primul eveniment din cadrul programului SkyCreatives, care susține comunitățile artistice și de business

1433 vizualizări
Citiți în 6 de minute

Vernisajul expoziției „PERSPECTIVE”, cu picturi de Alina Ciuciu și Daciana Pszota, are loc sâmbătă, 22 mai, ora 17:30, în lobby-ul clădirii SkyTower, cea mai înaltă clădire de birouri din România.

Expoziția de pictură este primul eveniment cultural organizat de SkyTower în acest an, în cadrul programului SkyCreatives, platforma open source prin careSkyTower oferă tinerilor artiști și antreprenori o locație iconică pentru proiectele lor.

Expoziția „PERSPECTIVE” reunește reinterpretarea unor opere celebre de Brâncuși în viziunea pictoriței Daciana Pszota, cu atmosfera de seninătate studiată atent în picturile Alinei Ciuciu, și va fi deschisă publicului în lobby-ul clădirii SkyTower în perioada 22 – 30 mai, gratuit. Evenimentul are loc după relaxarea condițiilor generale în contextul pandemiei, cu respectarea condițiilor sanitare pentru siguranța vizitatorilor, iar accesul este permanent.

Alina Ciuciu și Daciana Pszota

„Ne bucură că putem găzdui la SkyTower picturile a doi artiști români, deja cunoscuți peste hotare, și că putem aduce lucrările lor în fața publicului local. Este un prim eveniment de acest fel în cadrul programului nostru SkyCreatives, iar foarte curând sperăm să putem aduce publicului local și comunității SkyTower noi evenimente culturale. Avem în vedere piese de teatru și concerte care pot fi puse în scenă pe esplanada clădirii”, a declarat Ramona Boca, PR & Marketing Coordinator RPHI, compania care deține SkyTower.

Pictorița orădeană Alina Ciuciu este stabilită în Italia, unde a realizat majoritatea operelor ei, în care suprapune frumusețea prezentului peste o dulce nostalgie a trecutului, a istoriei pe care o poartă obiectele și simbolurile. Alina a expus în numeroase expoziții de grup în Italia, dar și în multe alte orașe europene, începând cu orașul natal, Oradea, apoi Berlin, Monte Carlo, Paris, Budapesta, Londra și Copenhaga.

„Un vernisaj la București este pentru mine un vis devenit realitate. Expoziția este o invitație la introspecție prin intermediul formelor, culorilor, alegoriilor și chiar a ironiei pe care vizitatorul o simte pornind de la mesajul picturilor. În afară de propria viziune, mult mai important este pentru mine ceea ce vede și interpretează fiecare, în baza experienței, a sentimentelor și propriei personalități”, a declarat pictorița Alina Ciuciu.

Daciana Pszota este un artist autodidact, stabilită în Franța, unde urmează cursurile ÉCOLE D’ARTS APPLIQUÉS. Ea face parte din asociația Artiștilor Hesdin din Franța, unde este consilier local. Picturile Dacianei sunt inspirate de viață, de propriile emoții și în special de spiritualitate, iar multe dintre lucrări se află în colecții private din SUA, Franța, Belgia, Olanda și România. Una dintre picturile ei a fost expusă de Prima Doamnă a Franței, Brigitte Macron, la Palatul Élysée din Paris.

„Colecția pe care o prezint în cadrul expoziției PERSPECTIVE are o puternică inspirație brâncușiană. Ideea a pornit de la un gând, iar pe măsura studiului am aflat și faptul că anul acesta se sărbătoresc 145 de ani de la nașterea sa. Toate picturile reprezintă lucrările sale și sunt adaptate într-o manieră personală, în care am încercat să le insuflu mai mult înțeles. Consider această colecție un tribut adus acestui geniu artistic, Constantin Brancuși”, a declarat pictorița Daciana Pszota.


SkyTower este cea mai înaltă clădire din România și cea mai iconică clădire de birouri din București. Turnul are 37 de etaje, ajungând la o înălțime de 137 de metri deasupra solului și 60 de metri de structură subterană cu 5 etaje de locuri de parcare și depozitare. Toate zonele de birouri din SkyTower sunt iluminate natural, iar etajele superioare beneficiază de ascensoare de mare viteză, care ating o viteză maximă de 6 metri pe secundă.

De la finalizarea construcției în decembrie 2012, SkyTower a devenit un punct de reper al orașului, remodelând orizontul noului cartier de afaceri din nordul Bucureștiului și stimulând dezvoltarea de noi proiecte în zona Floreasca-Aurel Vlaicu.

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Știri și anunțuri”