/

Câștigătorii Burselor și rezidențelor de creație literară FAMILIA

Ediția I, 2024

889 vizualizări
Citiți în 3 de minute

Perioada de înscriere la prima ediție a Burselor și rezidențelor de creație literară FAMILIA s-a încheiat la 13 iunie, moment până la care au fost primite 162 de proiecte la toate cele trei categorii anunțate (proză, poezie și literatură pentru copii).

Juriul compus din membrii redacției FAMILIA – Mircea Pricăjan, Mihók Tamás și Miron Beteg – a avut la dispoziție două săptămâni pentru a citi scrisorile de intenție și eșantioanele trimise de autori. Astfel, fiecare jurat a stabilit câte o listă scurtă, din 5 poziții, pentru fiecare categorie în parte. În urma confruntării clasamentelor individuale au rezultat următorii câștigători:

Proză
Poezie
Literatură pentru copii

Câștigătorii primesc câte o bursă în valoare de 1200 de euro și beneficiază de o rezidență de creație la Oradea, în cuantum total de 1000 de euro (500 masă și 500 cazare). Rezidența se desfășoară pe durata a trei săptămâni, fiecare câștigător având posibilitatea de a alege intervalul dorit între 15 iulie și 8 septembrie a.c.

Gala Burselor și rezidențelor de creație literară FAMILIA, la care vor fi prezenți cei trei câștigători și trei invitați speciali (Florin Iaru, Radu Vancu și Alex Moldovan), va avea loc în data de 6 iulie, ora 17.00, la Sinagoga Neologă Sion din Oradea.

Mulțumim tuturor autorilor care s-au înscris! Misiunea juriului n-a fost nicidecum ușoară, cele mai multe proiecte depuse fiind în mod evident extrem de convingătoare.

Bursele și rezidențele de creație literară FAMILIA sunt organizate în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Oradea, Consiliul Județean Bihor, Visit Oradea, Oradea Heritage și Asociația Forumul Bihorean. Bursele și rezidențele de creație literară FAMILIA, ediția I, 2024, se desfășoară în conformitate cu Regulamentul general al Burselor și rezidențelor de creație literară FAMILIA, care poate fi consultat AICI.

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „BRF”