/

André Ferenc și Vajna Ádám la Vaida Outdoor Sessions #5

168 vizualizări
Citiți în 3 de minute

Dăm startul noului sezon de Vaida Outdoor Sessions!

Edițiile V.O.S. ale acestui an se vor desfășura la POSTICUM și CASA DARVAS-LA ROCHE. Vă rugăm să verificați în descrierea fiecărui eveniment grădina care îl va găzdui.





După ce au susținut concertul AndréVajna în șapte orașe din România și cinci din Ungaria, tandemul de poeți-performeri maghiari André Ferenc și Vajna Ádám ajung și la Oradea. Evenimentul bilingv de spoken word, poezie & muzică, organizat de Revista de cultură „Familia” în colaborare cu Revista „Golan”, va avea loc în grădina centrului cultural-spiritual POSTICUM (str. Teiului, nr. 26), vineri, 7 iunie, începând cu ora 19:00. Prezintă: Kemenes Henriette. Traducere poeme și interpretare consecutivă: Mihók Tamás.

La fața locului, vor putea fi achiziționate volume de poezie română și maghiară contemporană la standul Cărturești.

Parteneri V.O.S.#5: Újvárad, ancazaharia.ro, Cărturești Oradea, Facultatea de Litere a Universității din Oradea





André Ferenc (n. 1992), poet, slammer, traducător, redactor al revistei târgumureșene Látó. În ultima decadă a susținut peste 200 de concerte, lecturi și performance-uri de tip spoken word/slam. Organizează și coordonează constant ateliere de creație literară în limbile maghiară, română și engleză. A fost președintele Cercului Literar „Bretter György” (azi Bréda Ferenc) între 2014 și 2018. Între 2016 și 2019, redactor al revistei clujene Helikon. Membru al trupei de poezie audio-vizuală Beatwándor. Autor a două volume de poeme foarte apreciate de critica literară și al unei cărți-baladă despre coronavirus. Multipremiat.

Vajna Ádám (n. 1994), poet, traducător, redactor al revistelor Hévíz, Észak și Versum, absolvent de Litere la ELTE Budapesta. A debutat în 2018 cu volumul de poeme Oda (Încolo), iar în 2022 i-a apărut cea de-a doua plachetă, intitulată egyébként is, mit akarhatott itt az őrgróf? (păi și ce treabă o fi avut aici margraful?). În prezent, lucrează la o teză de doctorat despre perspectivele politice ale poeziei contemporane norvegiene și maghiare.

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Pragul Vaida”