Lansarea antologiei de poezie contemporană maghiară Către Saturn, înot la Institutul Liszt din București, cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei

Antologia de poezie contemporană maghiară Către Saturn, înot a fost tradusă în limba română de Mihók Tamás și a apărută la Casa de Editură Max Blecher.

683 vizualizări
Citiți în 1 minut

„În jurul antologiilor mereu se iscă dezbateri vizavi de prezenţa sau absenţa câte unui autor, însă un lucru e cert: cei selectaţi în Către Saturn, înot au locul lor bine definit în literatura maghiară.” – scrie în prefața volumului André Ferenc. Mihók Tamás, poet bilingv, traducător și redactor a ales și a tradus pentru această antologie poezii scrise de cincisprezece poeți maghiari contemporani – Áfra János, Bajtai András, Deres Kornélia, Ferencz Mónika, Izsó Zita, Korpa Tamás, Krusovszky Dénes, Mohácsi Balázs, Nemes Z. Márió, Simon Bettina, Simon Márton, Sirokai Mátyás, Terék Anna, Tóth Kinga și Závada Péter.

La prezentarea volumului vor intra în dialog cu autorul antologiei, Mihók Tamás, traducătorul și lexicograful George Volceanov, poetul și traducătorul Claudiu Komartin din partea Casei de Editură Max Blecher, poetul, scriitorul și traducătorul Radu Vancu, precum și poetul André Ferenc.

Carte apărută cu sprijinul Petőfi Literary Fund.

Pe parcursul traducerii, traducătorul a beneficiat de o bursă din partea Petőfi Literary Fund.

Coorganizatorii evenimentului sunt Casa de Editură Max Blecher și Revista Helikon.

Eveniment facebook, aici.

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Știri și anunțuri”