„Privește ultima dată lumea asta plină de minciuni” – Cosmin Leucuța în dialog cu Mircea Pricăjan

Joi, 20 iunie | ora 18.00 | Librăria Humanitas Oradea

125 vizualizări
Citiți în 3 de minute

Vă invităm joi, 20 iunie, ora 18.00, la Librăria Humanitas Oradea, la o întâlnire cu prozatorul Cosmin Leucuța în dialog cu Mircea Pricăjan despre volumul Privește ultima dată lumea asta plină de minciuni, apărut recent la Humanitas, în colecția Scriitori români contemporani.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Revista Familia.

La final, autorul va acorda autografe.

„Spațiul în care se mișcă personajele lui Cosmin Leucuța e populat în permanență de evenimente și situații care transformă brusc banalul într-o excursie insolită prin realitatea imediată. Ai tot timpul senzația că asiști la o plimbare sau un dialog care se încarcă gradual ca o armă și, din clipă în clipă, urmează ca cineva să apese trăgaciul. Când Leucuța are două personaje angajate într-un dialog (la fel ca într-un film de Tarantino) știe să scoată la iveală cu talent toată nebunia obișnuită a lumii și să o povestească prin cuvintele acestora, colecționând anomaliile ca într-un insectar. Citind aceste povestiri putem să înțelegem parcă mai bine că viața e un lung șir de simptome mai vesele sau mai triste care nu fac decât să ne anunțe degradarea și sfârșitul.“ — Bogdan Răileanu

COSMIN LEUCUȚA (n. 1986, Arad) a început să scrie povești la vârsta de 14 ani. La 23 de ani a scris romanul Laptele negru al mamei, câștigător al primului concurs de debut organizat de editura Adenium. În 2013, romanul Statele Unite ale lui Dumnezeu a fost nominalizat la Concursul de Debut Literar UniCredit, organizat de Editura Humanitas. În ianuarie 2015 a devenit invitat permanent al site-ului cultural Semne Bune, unde contribuie cu articole, recenzii și editoriale. Din 2017 face parte din echipa editorială a revistei digitale LiterNautica. În 2017 a publicat volumul de proză scurtă Numele altora (CDPL). A primit de două ori premiul Tânărul Prozator al Anului, pentru romanul Hoodoo (Polirom; 2018) și pentru volumul de proză scurtă Cum te vei îmbrăca la sfârșitul lumii? (CDPL; 2021). Este prezent în antologiile Treisprezece și Dragostea când te doare, coordonate de Doina Ruști. Locuiește lângă Timișoara, împreună cu cele patru pisici ale sale.

Accesați AICI pagina evenimentului pe Facebook.

Citiți un interviu cu Cosmin Leucuța realizat de Mircea Pricăjan, în cotidianul Bihoreanul (19.06.2024).

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Știri și anunțuri”