Evenimentele Editurii Litera de Ziua Națională a Lecturii

Începând cu acest an, data de 15 februarie este dedicată sărbătoririi Zilei Naționale a Lecturii în România. Acest eveniment anual își propune să încurajeze lectura în toate formele sale, prin desfășurarea de campanii, proiecte și evenimente specifice. Pentru această zi specială, Editura Litera a pregătit o serie de evenimente care pun cartea în prim-plan.

462 vizualizări
Citiți în 5 de minute

→ Alături de partenerul Poșta Română, sărbătorim lectura oferind cadou 500 de cărți Litera cititorilor din România. În ziua de 15 februarie, clienții Prioripost ai Poștei Române vor primi cadou, alături de coletul propriu, și o carte pe care sunt invitați să o citească și apoi să o dăruiască mai departe altor pasionați de lectură.

→ Un alt eveniment, desfășurat de această dată în mediul online, este concursul „Cărțile te inspiră. Indiferent de vârstă sau de preferințe literare, cititorii sunt provocați să deaviață copertei sau personajului îndrăgit al unei cărți într-un mod creativ: prin replicarea inedită a fotografiei copertei, prin adoptarea unei ținute sau a unei atitudini asemănătoare cu personajul cărții etc. Toate creațiile originale care respectă regulamentul concursului vor fi urcate sub formă de fotografii pe pagina de facebook a evenimentului, iar participanții vor primi premii garantate constând în cărți sau abonamente pe citeste.ro, platforma online cu peste 2 500 de cărți electronice (audiobookuri, ebookuri, videobookuri). 

→ Tot de Ziua Națională a Lecturii, suntem alături de copiii din Constanța care, prin intermediul proiectului„Campioni la citit“, dau viață poveștilor într-un maraton de lectură care va avea loc în sălile de clasă.

Ridichea uriașă, Punguța cu doi bani, de Ion Creangă, Rățușca cea urâtă, de Hans Christian Andersen, Muzicanții din Bremen sau Hansel și Gretel, de Frații Grimm, toate aceste cărți ale copilăriei, în ediții cartonate și tipărite pe format mare, vor fi deschise și așezate pe catedră, iar la semnalul „start lectură“ al doamnei învățătoare, copiii vor păși pe rând în fața clasei și vor citi câte un fragment din carte. Când ultimul copil va ajunge la zona de „Finish“ a lecturii, maratonul se va fi încheiat și toți elevii vor primi diplome de „campioni la citit“.

Ne bucurăm că, începând cu acest an, avem instituită în România o zi națională a lecturii, un prilej minunat de a celebra cărțile și pe cei care le-au scris! Sperăm ca evenimentele Litera să inspire la lectură și să genereze noi idei și proiecte educative pentru toți cititorii mici și mari, deopotrivă!

Pentru mai multe informații, urmăriți platformele Editurii Litera, www.litera.ro, Facebook Litera , Facebook Litera Mică, Instagram, YouTube, Litera Blog.


Despre Ziua Națională a Lecturii

Începând cu anul 2022, în România s-a instituit Ziua Națională a Lecturii.

Ziua de 15 februarie, aleasă pentru celebrarea lecturii, marchează datele de naștere a două personalități care au jucat un rol important în dezvoltarea educației românești și în promovarea lecturii: politicianul și criticul literar Titu Maiorescu (15 februarie 1840), fondator al societății literare Junimea, și Spiru Haret (15 februarie 1851), reputat matematician și ministru al educației creditat cu dezvoltarea sistemului modern de învățământ al țării. 

Ziua Națională a Lecturii este sărbătorită la date diferite în întreaga lume: pe 19 noiembrie în Germania, pe 2 martie în America, 19 iunie în India ș.a.m.d.


Editura Litera are o tradiție de 32 de ani în editarea de carte. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, a editat 9000 de titluri, într-un tiraj total de peste 50 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea catalogului editorial, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte din România.

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Știri și anunțuri”