Ateliere de scriere creativă la Oradea

Atelierele se desfășoară la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea și, în curând, online.

533 vizualizări
Citiți în 4 de minute

Atelierele de scriere creativă Words of a Feather (WOAF) România se desfășoară, începând cu luna februarie 2024, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea (în viitor și online, pe platforma Zoom), în compania scriitoarei Livia Creț, pe care puteți să o cunoașteți aici. Acestea sunt destinate atât adulților, cât și copiilor (8 – 15 ani), în grupuri diferite, și au loc de două ori pe lună.

Atelierele WOAF România reprezintă filiala românească a studioului de scriere creativă Words of a Feather, fondat de scriitoarea Amy Han cu mai bine de 10 ani în urmă, în Melbourne, Australia.

Ce se va întâmpla?

În timpul atelierelor, coordonatoarea propune scrierea de texte de ficțiune, poezii, scrisori și eseuri pornind de la practica unor autori, poeți, mișcări literare și stimuli (vizuali, auditivi, tactili.)

În fiecare săptămână se va scrie pe baza unui alt exercițiu inspirat din operele unor autori precum Han Kang, Georges Perec, Jennifer Egan și mulți alții.

Primele minute ale atelierelor sunt destinate introducerilor, după care vor exista în jur de 40 de minute de scris, iar la final cine dorește poate să citească și să primească feedback din partea Liviei și a celorlalți participanți.

La finalul atelierelor participanții vor primi un exercițiu creativ pe care îl pot realiza în timpul lor liber și pe care îl pot discuta la următoarea întâlnire. Exercițiile vor fi inspirate din activitatea unor grupuri literare precum The Oulipo Movement, Letterist International și Situationist International.

Viziunea Words of a Feather România:

În cadrul atelierelor WOAF Livia dorește să închege o comunitate de scriitori și oameni creativi din toate domeniile, fără discriminări, apreciind insightul și individualitatea fiecărui participant.

Motto: Mai întâi și mai întâi scriem pentru plăcerea pe care ne-o procurăm din actul creator. Este cu totul emoționantă legătura cu scrisul atunci când scriem pentru a ne autoexamina gândurile, pentru a aprofunda întrebări sau pentru a dezmorți trăiri.

Cum să vă alăturați:

În fiecare săptămână, Livia creează evenimente pe Facebook pentru atelierele pentru adulți și copii, unde include formularul de înscriere și toate detaliile (locația, taxa de participare, etc.) Cei care au participat deja la ateliere vor primi și o notificare pe email cu formularul de înscriere.

Urmăriți călătoria studioului Words of a Feather România pe pagina de Facebook, și Instagram (@wordsofafeather_romania) pentru a fi la curent cu informații despre ateliere, evenimente, exerciții de scriere, oportunități de publicare, recomandări și multe altele.

Contact/social handles:

Facebook: Words of a Feather România
Instagram: @wordsofafeather_romania
Email: livia@wordsofafeather.co
Website: https://www.wordsofafeather.co/woaf-romania

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Știri și anunțuri”