Premiile Z9/2023

Premiile Z9 sunt oferite de poete și poeți

443 vizualizări
Citiți în 4 de minute

În ultimii zece ani, sub diverse nume și forme, platforma Z9 a promovat și susținut cele mai recente voci din literatura contemporană.

Pornind de la un cenaclu și o serie de proiecte culturale, am continuat cu înființarea și editarea unei reviste literare și am inaugurat, în cele din urmă, un festival internațional de poezie tânără, care aduce în fiecare an la Sibiu poeți din nouă țări.

Cu ocazia celei de-a opta ediții, care va avea loc în 2023, pentru a continua demersurile de popularizare a literaturii recente, în cadrul Z9Festival se vor acorda premiile Z9Debut și Z9Poezie pentru volumele publicate în anul precedent.

Acestea își propun să recunoască diversitatea, să încurajeze producția literară autohtonă și să crească vizibilitatea poeziei române contemporane. Pornind de la aceste premise și dorindu-și un proces cât mai democratic și transparent, echipa Z9 a propus tuturor poetelor și poeților invitați până în acest an la Z9Festival și care au scris cel puțin un volum publicat original în limba română să participe la jurizarea celor două premii.

În anul 2023, membrii juriului pentru Premiul Z9Debut sunt: Vlad Alui Gheorghe, Răzvan Andrei, Jesica Baciu, Ștefan Baghiu, Elena Boldor, Ion Buzu, Alex Cosmescu, Valeriu A. Cuc, Andrei Doboș, Ana Donțu, Andrei Dósa, Gabi Eftimie, Robert G. Elekes, Gabriela Feceoru, Mircea Andrei Florea, Teona Galgoțiu, Andrei Gamarț, Cosmina Moroșan, Radu Nițescu, Ruxandra Novac, Ovio Olaru, Deniz Otay, Adelina Pascale, Tudor Pop, Alexandra Pâzgu, Florentin Popa, Cristina Stancu, Andrei C. Șerban, Ioan Șerbu, Sînziana Șipoș, Livia Ștefan, Victor Țvetov, Miruna Vlada, Elena Vlădăreanu și Andrada Yunusoglu.

Pentru Premiul Z9Debut, componența juriului este aceeași, cu excepția lui Florentin Popa.

Transmitem, pe această cale, o invitație deschisă tuturor editurilor, autoarelor și autorilor din România să își înscrie cărțile în concurs până la sfârșitul lunii februarie. Reamintim faptul că, având în vedere specificul Z9Festival, sunt eligibili doar autoare și autori născuți după 1980. Volumele pot fi trimise în format fizic la adresa str. Lucian Blaga, nr. 2A (Editura ULBS), 550169, Sibiu, jud. Sibiu sau în format digital la adresa de e-mail magazine.z9@ulbsibiu.ro.

Pentru mai multe detalii legate de calendarul premiilor, procesul de jurizare și altele vă rugăm să consultați Regulamentul premiilor la adresa zonanoua.ro/premiile-z9.

Pentru orice informații suplimentare, vă invităm să contactați echipa Z9Festival la adresa de e-mail menționată anterior.

Toate proiectele și publicațiile Z9 au fost realizate cu sprijinul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Știri și anunțuri”