Concurs de eseuri pentru liceeni, organizat cu ocazia Zilelor Dramaturgiei Românești

Până în data de 7 noiembrie 2022, Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, organizează concursul de eseuri „Dramaturgia cool”, adresat elevilor din clasele IX-XII din unitățile de învățământ din București, publice sau private, acreditate de Ministerul Educației Naționale.

418 vizualizări
Citiți în 2 de minute

Până în data de 7 noiembrie 2022, Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, organizează concursul de eseuri „Dramaturgia cool”, adresat elevilor din clasele IX-XII din unitățile de învățământ din București, publice sau private, acreditate de Ministerul Educației Naționale.Concursul „Dramaturgia cool” este parte din programul festivalului „Zilele Dramaturgiei Românești” și are ca scop încurajarea liceenilor de a scrie eseuri originale, prin propunerea de a realiza o argumentație pe tema „Piesa românească preferată sau Personajul dramatic preferat”. Totodată, prin acest demers, se dorește promovarea dramaturgiei românești de calitate și stimularea interesului spectatorului tânăr pentru creația dramatică autohtonă.

Concursul este deschis pentru participare până în data de 7 noiembrie 2022, iar câștigătorul va fi anunțat în cadrul conferinței Personaje adolescenți în dramaturgia românească și universală, susținute de prof. univ. dr. Ioan Cristescu, în data de 14 noiembrie, ora 13.00, la Muzeul Național al Literaturii Române (Strada Nicolae Crețulescu 8). Premiile se vor acorda după cum urmează: Premiu I – 1.500 de lei, Premiul II – 1.000 de lei, Premiul III – 500 de lei. De asemenea, cele mai bune eseuri  vor fi publicate în revista Observator cultural, în cadrul unei rubrici special create în acest sens.

Regulamentul concursului, formularul de înscriere și formularul de consimțământ pot fi descărcate de AICI.

Parteneri: Librăriile Cărturești

Parteneri media: Teatrul Național Radiofonic, Radio România Cultural, Observator cultural, Agerpres, Zile și Nopți, Agenția de carte, Iqool, Contemporanul, Modernism, Radio Trinitas, Timpul, Revista Familia, Contemporanul, Asociația Creatorilor de Ficțiune, Ordinea Zilei

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Știri și anunțuri”