Festivalul „Gellu Naum”, ediția a VII-a (30–31 iulie 2022)

552 vizualizări
Citiți în 3 de minute

„Proza mea e, într-un fel, și poezie. […] A vorbi despre proză și despre poezie înseamnă a împărți textele ca pentru școală, cine știe pentru ce”, spunea Gellu Naum într-un interviu din 1997. „Am senzația – afirmă naratorul (cu același nume cu al autorului) din Zenobia – că încep să comit un fel de homan și asta mă oripilează.” „Oricum, scriind ca un prozator nenorocit despre una și despre alta, nu fac decît să reconstitui coridorul pe care îl străbăteam în fugă, restul n-are nici o importanță.”

În perioada 30-31 iulie 2022, Muzeul Național al Literaturii Române din București, în parteneriat cu Moara de hârtie, organizează cea de-a VII-a ediție a Festivalului „Gellu Naum”, coordonat de scriitoarea Simona Popescu. Inaugurat în 2016, Festivalul „Gellu Naum” ajunge în acest an la ediția a VII-a. La primele șase ediții au participat, în jurul zilei de 1 august, data nașterii lui Gellu Naum, peste 100 de poeți români și străini.

Această a VII-a ediție reunește poeți care scriu și proză. Prima zi a festivalului, 30 iulie 2022, se va desfășura în grădina Muzeului Național al Literaturii Române din Str. Nicolae Crețulescu 8.


Programul evenimentelor:

Sâmbătă 30 iulie 2022, orele 19.00-21.30
Grădina MNLR, Str. Nicolae Crețulescu 8

Despre cea de-a VII-a ediție a Festivalului și despre Gellu Naum vom afla mai multe în acest debut de festival de la Simona Popescu, inițiatoarea Festivalului „Gellu Naum”, și de la Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române din București, care vă urează bun venit alături de toți invitații pe care ne bucurăm să-i (re)vedem împreună.

Ora 19.00:

Despre legătura dintre poezie și proză în cărțile lui Gellu Naum. Prezintă: Marieva Ionescu și Florin Balotescu
Lectură din Zenobia de Gellu Naum
Invitată specială: Ioana Calotă-Philippide, actriță la Teatrul „Nottara”

Ora 19.30:

Lectură de poezie și proză cu:
Magda Cârneci, Ruxandra Cesereanu, Dan Coman, Caius Dobrescu, Andrei Dósa, Mihai Duțescu, Florin Iaru, Nora Iuga, Marin Mălaicu-Hondrari, Ștefan Manasia, Ștefania Mihalache, Florin Partene, Cosmin Perța, Octavian Soviany, Bogdan-Alexandru Stănescu, Elena Vlădăreanu

Duminică, 31 iulie 2022
Moara de hârtie (Strada Funieru), Comana, Județul Giurgiu

Ora 12.30:

Lectură de poezie și proză. Invitaților li se vor alătura și alți poeți, admiratori ai lui Gellu Naum.

Credite foto: Gheorghe Rasovszky

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Știri și anunțuri”