George C. Dumitru în dialog cu Mircea Pricăjan despre romanul „Rupturi”

Miercuri, 27 martie | ora 18.00 | Librăria Humanitas Oradea

261 vizualizări
Citiți în 3 de minute

Miercuri, 27 martie, ora 18:00, la Librăria Humanitas Oradea (Republicii, nr. 11), George C. Dumitru va intra în dialog cu Mircea Pricăjan, pornind de la romanul Rupturi, publicat în colecția Ego. Proză a Editurii Polirom.

Discuția va fi urmată de o sesiune de autografe.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Revista de cultură Familia.

Despre carte

Daniel, un bărbat de peste 40 de ani, divorțat, destul de înstărit, încearcă să-și regăsească liniștea într-un cartier rezidențial de la marginea Bucureștiului. Interacțiunile cu vecinii sunt limitate la minimum și momentele culminante ale vieții lui sunt vizitele săptămânale ale fiului său de 14 ani, Alex, a cărui custodie o împarte cu fosta soție. Totul se schimbă însă când un băiat din grupul de prieteni al lui Alex cade în împrejurări misterioase de la etajul trei, rănindu-se grav. Pe Daniel îl chinuie gândul că fiul lui ar putea să aibă o legătură cu acest incident și pornește o investigație pe cont propriu, care îl forțează să iasă din izolarea autoimpusă și să afle mai multe despre vecini. Rupturi oferă cititorului o perspectivă asupra clasei de mijloc din România, deloc împlinită, deloc fericită, mereu bântuită de căutări și dezechilibre.

George C. Dumitru s-a născut în 1978 în Constanța. Este prozator, absolvent de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE București, fondator al companiei de tehnologie DirectVision. După mai multe apariții în publicații și antologii, a debutat editorial cu volumul de proză scurtă 𝑃𝑜𝑣𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑐𝑢 𝑜 𝑓𝑎𝑡𝑎̆ (2010). Au urmat romanul 𝑀𝑖𝑠̦𝑐𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑟𝑒𝑧𝑖𝑠𝑡𝑒𝑛𝑡̦𝑎̆ (2013) și volumele de povestiri 𝑆𝑢𝑏 𝑚𝑎̂𝑖𝑛𝑖𝑙𝑒 𝑚𝑒𝑙𝑒 (2014) și 𝑇𝑒𝑛𝑒𝑏𝑟𝑒 (2017). În 2021 a apărut romanul …𝑠̦𝑖 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑧𝑖𝑙𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑎𝑧𝑖. Povestirea „Opulență” a fost tradusă în italiană și inclusă în antologia 𝑃𝑒𝑛𝑠𝑖 𝑐ℎ𝑒 𝑐𝑖 𝑠𝑎𝑟𝑒𝑚𝑚𝑜 𝑝𝑜𝑡𝑢𝑡𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑜𝑠𝑐𝑒𝑟𝑒 𝑖𝑛 𝑢𝑛 𝑏𝑎𝑟?, publicată de Caravan Edizioni în 2010. La Editura Polirom a mai publicat volumul de povestiri 𝐹𝑒𝑟𝑖𝑐𝑖𝑟𝑒 (2022).

Accesați AICI pagina evenimentului pe Facebook.

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Știri și anunțuri”