Expoziția „Jurnal de pandemie. Transfer digital pe pânză” a artistului Florin Stoiciu

Muzeul Național al Literaturii Române vernisează marți, 12 octombrie 2021, ora 14.00, în Sala „P. Creția”, expoziția artistului Florin Stoiciu, intitulată Jurnal de pandemie. Transfer digital pe pânză, un proiect curatoriat de academicianul Mircia Dumitrescu, ce va fi inaugurat de prof. univ. dr. Ioan Cristescu, directorul general al MNLR.

553 vizualizări
Citiți în 1 minut

Proiectul urmărește să genereze premisele pentru o înțelegere mai profundă a modului în care provocările pandemiei ne-au afectat dramatic viața și felul de a gândi. De asemenea, expoziția își propune, pe de-o parte, stimularea potențialului creativ al tinerilor în sfera artei și, pe de altă parte, transmiterea unui îndemn pentru un comportament responsabil față de acest flagel.

Expoziția reunește  aproape 200 de lucrări care abordează tema pandemiei prin transfer digital pe pânză, un demers pedagogic pentru studenții la arte, care au fost nevoiți să participe la cursuri vocaționale on-line și să creeze acasă.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 13 – 30 octombrie 2021 și ulterior va fi itinerată în țară și în străinătate.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Primăria Capitalei, MNLR, UAP, Universitatea Ovidius din Constanța.

Vizitarea expoziției se face pe baza unei programări la numărul de telefon 0762.671.698 sau prin trimiterea unui e-mail la adresa relatiipublice@mnlr.ro.

Evenimentul se desfășoară cu respectarea măsurilor legale, impuse de situația actuală. Detalii, aici.

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Știri și anunțuri”