Concurs de dramaturgie

Teatrul Szigligeti Oradea, împreună cu Teatrul Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc, respectiv Universitatea de Arte Târgu Mureș lansează cea de a cincea ediție a concursului de dramaturgie „dráMÁzat”, în trei categorii. În categoria „dramAutor”, organizatorii așteaptă texte dramatice noi, scrise în limba română.

819 vizualizări
Citiți în 2 de minute

Lucrarea cu care va concura trebuie să fie și să rămână neprezentată pe scenă până la sfârşitul anului care urmează după anunţarea câştigătorilor. . Aceasta trebuie să fie exclusiv creaţia, produsul intelectual al concurentului (autorului).

Concursul nu are restricţii în ceea ce priveşte tematica sau tematica textului.

Lucrările vor fi acceptate doar în format electronic, acestea trebuie trimise la adresa dramazat@szinhaz.ro până în 15 iunie 2021, ora 15:00.

Lucrările vor fi predate sub pseudonim. E-mail-ul va conţine, pe lângă lucrare şi titlul acesteia, doar un pseudonim ales de către autor, respectiv denumirea concursului. Este interzisă afişarea numelui real sau a unui pseudonim literar sub care autorul este deja cunoscut!

Plicul cu numele şi pseudonimul concurentului va fi trimis prin poştă, la adresa Teatrului Tomcsa Sándor:

Teatrul Tomcsa Sándor
Str. Tamási Áron nr. 15
535600 Székelyudvarhely – Odorheiu Secuiesc,
Jud. Harghita
ROMÂNIA
(CONCURS DRAMATURGIE)

Lucrarea pe care juriul o va considera cea mai bună va fi prezentată pe scena uneia dintre teatrele organizatoare, în stagiunea 2021/22 sau stagiunea care urmează, în cazul în care ea va putea fi integrată în structura stagiunii. Totodată, organizatorii concursului se angajează la publicarea textului atât în limba română, cât şi în traducere în limba maghiară. Teatrul Tomcsa Sándor va angaja unul dintre studenții la regie ai Facultății Maghiare din cadrul Universității de Arte Târgu-Mureș să monteze pe scenă una dintre dramele câștigătoare.

Rezultatul final al concursului va fi dat publicității în septembrie 2021, într-o conferință de presă din cadrul Festivalului de Teatru Contemporan dráMA, respectiv pe www.szinhaz.ro.

Pentru mai multe informații despre concurs, apelați la secretariatul Teatrului Tomcsa Sándor, la numărul de telefon 0040-266212131.


Fotografie creată de Andrea Piacquadio, de la Pexels

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Știri și anunțuri”