/

Miron-Vilidár Vivien

568 vizualizări
Citiți în 2 de minute

Născută la Oradea, în 1991. Între 2011 și 2014, studentă la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Cinematografie și Media; pe urmă, între 2014 și 2016, studiază ca masterandă științele comunicării. Începând cu 2014, este bursieră Erasmus timp de un an la Universitatea de Tehnologie și Științe Economice din Budapesta, specializarea Științele Comunicării Vizuale. Obține diploma de master în fotografie la Universitatea de Artă și Design „Moholy-Nagy” din Budapesta. În 2019, stagiu de studii „Campus Mundi” la Universitatea de Tehnologie din Kyoto, Japonia. Din 2021, doctorandă la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, lucrând la o teză de antropologie vizuală.

Relația mea cu fotografia îl are ca punct de plecare pe bunicul, care fusese fotojurnalist. Cu toate că sunt născută într-o familie de fotografi, drumul meu către fotografie n-a fost deloc lin. Am avut numeroase aventuri în diverse zone de comunicare vizuală, cum sunt videojurnalismul, designul grafic sau arta new media. Actualmente, cred că fotografia este pentru mine instrumentul cel mai potrivit în a-mi exprima viziunea, a-mi povesti întâmplările respectiv a-mi aprofunda cercetările. Proiectele mele ating subiecte considerate tabuuri sociale, precum avortul sau procesul nașterii. Alte subiecte abordate frecvent: peisajele, timpul și spațiul, meditația. De regulă, proiectele mele sunt stârnite de motivații personale confirmate de anumite impulsuri sociale. (M.-V.V.)

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Arte”

Filmul despre Celibidache

Povestea dirijorului și compozitorului român Sergiu Celibidache (1912-1996), „din Moldova natală până la Filarmonica din Berlin”,