/

Ovi D. Pop

Fotografia care ilustrează coperta acestui număr se intitulează Kiss și a fost recompensată cu Medalia de Aur „Master of Light” la Love International Art Photo Salon New York, în 2017.

Start
1868 vizualizări
Citiți în 2 de minute
1

Născut în Oradea (1973), fotograful Ovi D. Pop are o experiență profesională de peste 30 de ani. Pasionat de fotografia de portret, cea aeriană și nudul artistic, este autorul albumelor Oradea mea, Comitatus Bihorensis, al Monografiei ilustrate a județului Bihor și al Ghidului turistic al județului Bihor. A obținut, pentru creațiile sale, distincțiile EAFR (Excelanță a Asociației Artiștilor Fotografi din România) și E.FIAP/s (Excellence de Fédération Internationale de l’Art Photographique) cu rang de argint. Fotografiile sale au fost răsplătite cu peste 1300 de premii, dintre care 330 medalii de aur/locul 1/trofee în 75 de țări. A avut expoziții, printre altele, în mai multe capitale: București, Bruxelles, Budapesta, Bratislava, Chișinău, precum și în țări îndepărtate cum ar fi China și Macao. În 2019, a ocupat locul 9 mondial atât la categoria fotografie color, cât și monocrom, conform Photographic Society of America, cea mai mare și influentă asociație foto din lume, fondată în 1930.

Fotografia care ilustrează coperta acestui număr se intitulează Kiss și a fost recompensată cu Medalia de Aur „Master of Light” la Love International Art Photo Salon New York, în 2017. Este un instantaneu realizat în Lisabona, pe când Ovi D. Pop se afla în luna de miere. „Este o fotografie cu valoare sentimentală pentru mine, pentru că marchează, la modul simbolic, un început al vieții mele conjugale. Mă bucur mult că a fost selectată pentru a ilustra coperta primului număr din noua serie a revistei Familia. Sper să fie cu noroc și de data aceasta”, spune autorul.

1 Comment

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Arte”