Asociația De Basm câștigă premiul pentru cel mai bun proiect de promovare a culturii scrise la Gala AFCN

● „Mașinuța de scris”, proiect al Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți - De Basm, co-finanțat de AFCN, desemnat cel mai bun proiect de promovare a culturii scrise din România, derulat în anul 2022 ● De Basm participă la Salonul Internațional de Carte Bookfest, în spațiul Bookfest Junior, între 24 și 28 mai ● Scriitorii Liana Alexandru, Luminița Corneanu, Mihaela Coșescu, Simona Epure, Luciana Grosu, Laura Grünberg, Andreea Iatagan, Iulia Iordan, Mihai Mănescu, Alex Moldovan, Ioana Nicolaie, Sînziana Popescu, Cristina Beatrice Preda, Alina Purcaru, Adina Rosetti, Iulian Tănase, Carmen Tiderle vor susține 21 ateliere pentru copii în cadrul programului „Ateliere De Basm la Bookfest Junior”.

428 vizualizări
Citiți în 4 de minute

„Mașinuța de scris”, proiect al Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți – De Basm, co-finanțat de AFCN, derulat în parteneriat cu ANPRO – Asociația Profesorilor de Limbă și Literatură Română „Ioana Em. Petrescu” și Editura Arthur, a câștigat titlul de cel mai bun proiect de promovare a culturii scrise, derulat în 2022, la Gala Premiilor AFCN din 15 mai a.c.

Maşinuţa de Scris” este un proiect care și-a propus să-i apropie pe copii de literatură într-un mod inedit: oferindu-le un ghid practic de scriere creativă în format digital, care să-i ajute să creeze ei înșiși povești, 30 de ateliere coordonate de scriitoarele De Basm Adina Rosetti, Victoria Pătrașcu, Laura Grünberg, Luminița Corneanu și Andreea Iatagan, un concurs de scriere care le-a dat curaj copiilor să se exprime pe o temă care definește noua realitate în care trăiesc – nevoia de solidaritate și de pace, un joc de creativitate, creat anume de Asociația De Basm pentru acest proiect – “Jocul poveștilor”, oferit ca premiu claselor câștigatoare, și premii în cărți de la Editura Arthur.

Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți –  De Basm va participa la Salonul Internațional de Carte Bookfest, în spațiul Bookfest Junior, cu un stand dedicat micilor cititori. În perioada 24-28 mai, spațiul special amenajat va prinde culoare și se va însufleți cu povești, personaje de tot felul și ateliere de lectură. Copiii își vor putea întâlni autorii preferați și le vor putea asculta poveștile.

Va fi cel mai amplu program de ateliere pentru copii prezentat vreodată la un eveniment similar în România: peste 20 de ateliere de lectură, de joacă, de întrebări fantastice, de rime, de nonsensuri, de teatru kamishibai, adresate copiilor cu vârste între 4 și 14 ani.

Micii cititori vor fi așteptați la Bookfest Junior de scriitorii: Liana Alexandru, Luminița Corneanu, Mihaela Coșescu, Simona Epure, Luciana Grosu, Laura Grünberg, Andreea Iatagan, Iulia Iordan, Mihai Mănescu, Alex Moldovan, Ioana Nicolaie, Sînziana Popescu, Cristina Beatrice Preda, Alina Purcaru, Adina Rosetti, Iulian Tănase, Carmen Tiderle.

Atelierele se vor desfășura în Colțul de lectură, intitulat “De Basm la Bookfest Junior” (Complexul Expozițional Romexpo, Pavilion B2, stand A20), amenajat de JYSK. Materialele pentru ateliere vor fi asigurate de partenerul nostru, Maped.

Programul integral al atelierelor se găsește pe debasm.ro.


De Basm – Asociaţia Scriitorilor pentru Copii şi Adolescenţi este o organizație profesională înființată în anul 2018 de scriitoarele Adina Rosetti, Victoria Pătrașcu, Iulia Iordan și Laura Grünberg, care promovează literatura română contemporană pentru copii, susține creatorii și facilitează accesului copiilor din mediile defavorizate la cărți și povești. Datorită numeroaselor proiecte derulate, mai multe mii de copii și tineri din România au avut posibilitatea să se întâlnească cu scriitorii preferați și cu operele acestora în biblioteci, școli, muzee, cămine culturale sau la târguri de carte și festivaluri.

Comentarii

Your email address will not be published.

Cele mai recente din „Știri și anunțuri”